74 OMKOM:  Det var på stadion i Port Said at 74 mennesker omkom, mange trampet i hjelp, etter hatkampen mellom hjemmelaget Al Masry og Kairo-klubben Al-Ahly i 2012. ARKIVFOTO: REUTERS/NTB Scanpix.
74 OMKOM: Det var på stadion i Port Said at 74 mennesker omkom, mange trampet i hjelp, etter hatkampen mellom hjemmelaget Al Masry og Kairo-klubben Al-Ahly i 2012. ARKIVFOTO: REUTERS/NTB Scanpix.Vis mer

Elleve dømt til døden for fotballvold

Barket sammen etter seriekamp.

En egyptisk domstol dømte søndag elleve mennesker til døden i ankesaken etter voldelighetene som oppsto på en fotballarena i havnebyen Port Said i 2012.

74 mennesker mistet livet og rundt 1 000 ble skadd i opptøyene som er de verste verden har sett siden 1996.

I februar i fjor ble 21 personer dømt til døden da fotballbråket i Port Said ble behandlet i rettssystemet for første gang. En ankedomstol besluttet imidlertid at saken skulle prøves på nytt og søndag kom dommen.

Opprøret i Port Said fant sted i februar 2012 da supportere tilhørende klubbene Al-Masry og Al-Ahly barket sammen etter en seriekamp.

Mange av dødsofrene ble trampet i hjel på stadion.

Egypt har vært rammet av flere episoder med fotballvold de siste årene. Så sent som i februar døde 19 personer da supportere og politi støtte sammen etter en kamp i Kairo.

(NTB)