Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Elleve norske herrer klar for kvartfinalen i Lahti

Men ingen kunne hamle opp med finnen Martti Jylhä.

KLAR FOR KVARTFINALEN I LAHTI:
Ola Vigen Hattestad, Petter Northug jr. og Eirik Brandsdal, som vant tredobbelt i Drammen, er tre av elleve nordmenn som gikk videre fra prologen.
KLAR FOR KVARTFINALEN I LAHTI: Ola Vigen Hattestad, Petter Northug jr. og Eirik Brandsdal, som vant tredobbelt i Drammen, er tre av elleve nordmenn som gikk videre fra prologen. Vis mer

Martti Jylhä feide inn til suverent beste tid under sprintprologen i langrennsverdenscupen lørdag.

Sønnen til Finlands landslagstrener Reijo Jylhä var i særklasse best i løypa på 1600 meter på hjemmebane. I lett snødrev fikk han Martti Jylhä tiden 3.04.15 og var 1,91 sekunder raskere enn italieneren Federico Pellegrino på 2.-plass.

Jylhä er uansett fart i prologen ikke favoritt til å kapre en pallplass senere lørdag. Til det pleier formen hans å dabbe for mye av ut over i finalene. Sprintverdenscupleder Pellegrino derimot, er igjen en glovarm vinnerkandidat.

Finn-Hågen Krogh var beste norske i prologen i neste års VM-løype. Krogh ble hektet av med 2,99 sekunder.

De 30 beste gikk videre til kvartfinalene, og følgende norske er også klare for dem: 4) Emil Iversen, 5) Pål Golberg, 7) Sindre Bjørnestad Skar, 8) Petter Northug, 9) Eirik Brandsdal, 11) Ola Vigen Hattestad, 12) Håvard Solås Taugbøl, 13) Sondre Turvoll Fossli, 17) Martin Løwstrøm Nyenget og 21) Mathias Rundgreen.

Prologvinner Jylhä havnet i samme kvartfinaleheat som Petter Northug. De går i heat 1. I heat 2 finner vi menn som Finn-Hågen Krogh og Emil Iversen.

Verdenscupleder Martin Johnsrud Sundby var ikke med. Han sparer seg til søndagens skiathlon samme sted. Sundby ville helt sikkert også ha kvalifisert seg til kvartfinalene om han hadde stilt opp.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media