RØD JUBEL: Mohamed Salah (til høyre) ble Liverpools store spiller med to mål. Foto: NTB scanpix
RØD JUBEL: Mohamed Salah (til høyre) ble Liverpools store spiller med to mål. Foto: NTB scanpixVis mer

Champions League

Elleve røde stjerner - og et nestensjokk i Paris

Liverpool kjørte over Røde Stjerne og vant 4-0. Samtidig holdt Paris Saint-Germain på å tape hjemme mot Napoli, men reddet i land 2-2 på overtid. Nå er det full fyr i gruppa.

  • Liverpool - Røde Stjerne 4-0
  • Paris Saint-Germain - Napoli 2-2

Liverpool hadde små problemer med å feie over Røde Stjerne i Champions League onsdag kveld. Roberto Firmino og Mohamed Salah sørget for 1-0 og 2-0 i første omgang.

Salah fulgte opp med 3-0 på straffe rett etter pause. Sadio Mané økte til 4-0 ti minutter før slutt, noe som også ble sluttresultatet.

I OVERSKRIFTENE: Tomålsscorer Mohamed Salah preger sportssidene i engelske aviser torsdag. Her baksida av Daily Mirror.
I OVERSKRIFTENE: Tomålsscorer Mohamed Salah preger sportssidene i engelske aviser torsdag. Her baksida av Daily Mirror. Vis mer

I den andre kampen i gruppa - mellom Paris Saint-Germain og Napoli - fikk hjemmelaget PSG er forferdelig start. Lorenzo Insigne lobbet italienerne i ledelsen etter 29 minutter. Et kvarter ut i andre omgang scoret Mario Rui selvmål. Men 13 minutter før slutt økte Dries Mertens til 2-1 for gjestene. Dette så også ut til å bli sluttresultatet, men på overtid sørget Angel Di Maria for 2-2 og balanse i regnskapet.

Full fyr

Med det overraskende uavgjortresultatet er det full fyr i gruppa. Liverpool har seks poeng, Napoli fem, Paris Saint-Germain fire og Røde Stjerne ett.

- Det var en viktig kamp. Vi visste at den kom til å bli tøff. Det viktigste var at vi tok med oss tre poeng. sier Liverpools tomålsscorer Salah.

Egypteren har nå scoret 50 mål på 65 kamper for klubben. Det har ingen andre Liverpool-spillere gjort raskere.

- Jeg er glad for å ha scoret mitt 50. mål. Vi vet hvordan vi skal spille sammen, og vi kjenner kvalitetene våre, påpeker han.

Røde Stjerne yppet seg de første 15 minuttene på Anfield. Laget hadde ikke med seg en eneste tilreisende supporter fra Beograd. Årsaken var at fansen stormet banen i forbindelse med 2-2-kampen mot Red Bull Salzburg i playoffen. Dermed kunne en fullsatt stadion synge «You’ll Never Walk Alone» uten forstyrrelser før kampen.

Hjemmelaget tok ledelsen etter 20 minutter. Scoringen kom etter et nydelig angrep som til slutt endte hos Roberto Firmino. Fra rundt elleve meter brukte han tre touch og skjøt forbi Røde Stjerne-keeper Milan Borjan.

2-0 kom rett før pause. Også dette var et flott angrep, med kortpasningsspill i området rundt 16-meteren. Xherdan Shaqiri var kraftig involvert i forkant av scoringen, ekspedert av Mohamed Salah.

Dårlig tidspunkt

Målet kom på verst mulig tidspunkt for gjestene. Kampen virket kjørt. Og med 3-0 - på et diskutabelt straffespark i det 51. minutt - var kamputfallet ikke noe mer å diskutere. Røde Stjerne-kaptein Filip Stojkovic hindret Sadio Mané med hånda innenfor 16-meteren - og Salah økte til 3-0.

Liverpool fikk også sitt andre straffespark for kvelden, men dette klarte ikke Mané å score på. Han gjorde imidlertid opp for seg da han satte 4-0 ti minutter før slutt.

To lag går videre fra gruppa. Hvem? Ja, det er helt åpent etter tre kamper.

Her er onsdagens resultater i Champions League:

Gruppe A:

Brugge (Belgia) – Monaco (Frankrike) 1-1 (1-1), Borussia Dortmund (Tyskland) – Atlético Madrid (Spania) 4-0 (1-0).

Gruppe B:

PSV Eindhoven (Nederland) – Tottenham (England) 2-2 (1-1), Barcelona (Spania) – Inter (Italia) 2-0 (1-0).

Gruppe C:

Liverpool (England) – Røde Stjerne (Serbia) 4-0 (2-0), Paris Saint-Germain (Frankrike) – Napoli (Italia) 2-2 (0-1).

Gruppe D:

Galatasaray (Tyrkia) – Schalke (Tyskland) 0-0, Lokomotiv Moskva (Russland) – Porto (Portugal) 1-3 (1-2).

Gruppe C
Liverpool32017-36
Napoli31203-25
Paris Saint-Germain311110-64
Røde Stjerne30121-101