Ellevill Arsenal-feiring

På erkefiendens hjemmebane danset Arsenal-spillerne og feiret ligagullet. Men Jens Lehmann ble ikke med på festen.

LONDON (Dagbladet): I flere uker har Arsenal-fansen sunget at de skulle vinne ligaen på White Hart Lane. I går ble det realitet. Etter at Chelsea snublet i Newcastle, var bordet dekket. Og Arsenal-stjernene lot seg ikke be to ganger, selv om det ble litt rot mot slutten.

For på overtid klarte Tottenhams Robbie Keane å lokke fram aggresjonen i Arsenal-keeper Lehmann. Tyskeren dyttet Keane over ende inne i sekstenmeterfeltet, og dommeren pekte på straffemerket. Keane satte straffen i mål.

KAMPFAKTA

Premier League

Tottenham - Arsenal 2- 2 (0- 2). Mål: 0- 1 Vieira (3), 0- 2 Pires (35), 1- 2 Redknapp (62), 2- 1 Keane (str. 90). Gult kort: Redknapp, Tottenham og Lehmann, Arsenal. Tilskuere: 36097.

Selv om det ble engelsk ligagull i første forsøk for Lehmann, var det tydelig bittert å miste seieren på overtid. Han gikk rett i garderoben mens medspillerne feiret som gale på gressmatta.

Vil gå ubeseiret

- Vi fortjener dette. Hele sesongen har vært fantastisk, sier Arsenal-kaptein Patrick Vieira til SkySports etter kampen. - Vi har hatt god stemning i laget. Vi har hatt det gøy på banen, og vi har hatt det gøy på trening. Vi er venner som har gjort dette sammen.

Da sluttsignalet gikk, sprang Arsenal-spillerne bort til fansen der de jublet, danset og kastet draktene til fansen.

Også manager Arsene Wenger tok turen bort for å gratulere supporterne. Han er den første Arsenal-manager som har vunnet tittelen tre ganger.

- Jeg er stolt over de vi har oppnådd. Vi har utviklet oss hvert år. Det har vært en fantastisk sesong, og vi skal fortsette feiringen de siste kampene, sier Wenger.

- Kan dere klare å gå ubeseiret gjennom sesongen?

- Vi skal gjøre vårt beste, og det blir vår stor motivasjonsfaktor nå.

- Når skjønte du at dere ville vinne ligaen?

- Etter at vi klarte å snu kampen mot Liverpool i påsken. Ved pause lå vi under 2- 1. Vi var langt nede etter tapet mot Chelsea i Champions League noen dager i forveien. Likevel klarte vi å hente frem det som skulle til for å snu kampen, sier Wenger.

Arsenal-show

Kampen i går var lenge et rent Arsenal-show. Først sendte Patrick Vieira bortelaget i ledelsen etter tre minutter. Litt lenger ut i omgangen økte Robert Pires ledelsen etter et godt Arsenal-angrep.

I pausen må Tottenham ha fått kjeft, for etter hvilen ville de også være med på å lage fotballfest. Først viste Jamie Redknapp at han fortsatt har mye kraft i beina, før altså Robbie Keane sørget for ett poeng på overtid.

Men så fort dommeren blåste, var det ingen i Arsenal-leiren som snakket om poengene de mistet.

- Det viktigste var å ta hjem ligagullet. Det klarte vi. Vi jobbet hardt, og alle tok ansvar både i forsvar og i angrep. Det er noe av grunnen til at tabellen er slik den er, sier Arsenals toppscorer Thierry Henry, som for en gangs skyld gikk målløs av banen.

NAKEN-FEIRING: Arsenal-spillerne kastet draktene til fansen etter å ha sikret ligagullet. I den ville feiringen havnet også kaptein Patrick Vieiras shorts på knærne.