Ellevill Arsenal-feiring

På erkefiendens hjemmebane danset Arsenal-spillerne og feiret ligagullet. Men Jens Lehmann ble ikke med på festen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): I flere uker har Arsenal-fansen sunget at de skulle vinne ligaen på White Hart Lane. I går ble det realitet. Etter at Chelsea snublet i Newcastle, var bordet dekket. Og Arsenal-stjernene lot seg ikke be to ganger, selv om det ble litt rot mot slutten.

For på overtid klarte Tottenhams Robbie Keane å lokke fram aggresjonen i Arsenal-keeper Lehmann. Tyskeren dyttet Keane over ende inne i sekstenmeterfeltet, og dommeren pekte på straffemerket. Keane satte straffen i mål.

KAMPFAKTA

Premier League

Tottenham - Arsenal 2- 2 (0- 2). Mål: 0- 1 Vieira (3), 0- 2 Pires (35), 1- 2 Redknapp (62), 2- 1 Keane (str. 90). Gult kort: Redknapp, Tottenham og Lehmann, Arsenal. Tilskuere: 36097.

Selv om det ble engelsk ligagull i første forsøk for Lehmann, var det tydelig bittert å miste seieren på overtid. Han gikk rett i garderoben mens medspillerne feiret som gale på gressmatta.

Vil gå ubeseiret

- Vi fortjener dette. Hele sesongen har vært fantastisk, sier Arsenal-kaptein Patrick Vieira til SkySports etter kampen. - Vi har hatt god stemning i laget. Vi har hatt det gøy på banen, og vi har hatt det gøy på trening. Vi er venner som har gjort dette sammen.

Da sluttsignalet gikk, sprang Arsenal-spillerne bort til fansen der de jublet, danset og kastet draktene til fansen.

Også manager Arsene Wenger tok turen bort for å gratulere supporterne. Han er den første Arsenal-manager som har vunnet tittelen tre ganger.

- Jeg er stolt over de vi har oppnådd. Vi har utviklet oss hvert år. Det har vært en fantastisk sesong, og vi skal fortsette feiringen de siste kampene, sier Wenger.

- Kan dere klare å gå ubeseiret gjennom sesongen?

- Vi skal gjøre vårt beste, og det blir vår stor motivasjonsfaktor nå.

- Når skjønte du at dere ville vinne ligaen?

- Etter at vi klarte å snu kampen mot Liverpool i påsken. Ved pause lå vi under 2- 1. Vi var langt nede etter tapet mot Chelsea i Champions League noen dager i forveien. Likevel klarte vi å hente frem det som skulle til for å snu kampen, sier Wenger.

Arsenal-show

Kampen i går var lenge et rent Arsenal-show. Først sendte Patrick Vieira bortelaget i ledelsen etter tre minutter. Litt lenger ut i omgangen økte Robert Pires ledelsen etter et godt Arsenal-angrep.

I pausen må Tottenham ha fått kjeft, for etter hvilen ville de også være med på å lage fotballfest. Først viste Jamie Redknapp at han fortsatt har mye kraft i beina, før altså Robbie Keane sørget for ett poeng på overtid.

Men så fort dommeren blåste, var det ingen i Arsenal-leiren som snakket om poengene de mistet.

- Det viktigste var å ta hjem ligagullet. Det klarte vi. Vi jobbet hardt, og alle tok ansvar både i forsvar og i angrep. Det er noe av grunnen til at tabellen er slik den er, sier Arsenals toppscorer Thierry Henry, som for en gangs skyld gikk målløs av banen.

NAKEN-FEIRING: Arsenal-spillerne kastet draktene til fansen etter å ha sikret ligagullet. I den ville feiringen havnet også kaptein Patrick Vieiras shorts på knærne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer