Ellevill beskjed i natt

Fotballekspert Micah Richards (34): - Hadde det ikke vært for Erling Braut Haaland, ville Martin Ødegaard vært i posisjon til å bli årets spiller.

STRÅLER FOR ARSENAL: Martin Ødegaard. Foto: NTB
STRÅLER FOR ARSENAL: Martin Ødegaard. Foto: NTB Vis mer
Publisert
  • Newcastle - Arsenal 0-2

MANCHESTER (Dagbladet): England tar av etter at Martin Ødegaard (24) spilte en praktfull kamp for Arsenal mot Newcastle i går.

Nordmannen scoret etter 14 minutter. Arsenal vant 2-0 og holder liv i tittelkampen mot Manchester City. Laget ligger ett poeng bak, men har én kamp mer spilt.

I papiravisene som kom på gata i natt pryder Ødegaard baksidene. I en artikkel storavisa Daily Mail publiserte i natt, norsk tid, skryter fotballekspert Micah Richards uhemmet av Arsenal-kapteinen.

DAILY STAR
DAILY STAR Vis mer

Richards er ingen hvem som helst: Han har ei fortid i Manchester City og Aston Villa, og figurerer ofte på Sky Sports i England som ekspert.

DAILY MIRROR
DAILY MIRROR Vis mer

- Det er en merkelig ting å ha sympati for noen etter at du har sett dem lyse opp søndagen din. Men det er min første følelse for Martin Ødegaard.

Fordi:

- Hadde det ikke vært for Erling Braut Haaland, ville han vært i posisjon til å bli årets spiller, sier Richards.

- Han minner meg på mange måter om David Silva (tidligere City-spiller, journ.anm.). Du kunne ikke engang vite at David var i samme rom som deg. Men på banen fikk han deg til å følge ham gjennom briljansen hans. Og sånn er det med Ødegaard også. 15 mål for en midtbanespiller - ikke et eneste på straffe - er eksepsjonelt.

FOTBALLEKSPERT: Micah Richards. Foto: NTB
FOTBALLEKSPERT: Micah Richards. Foto: NTB Vis mer

Richards fortsetter:

- Det var ei tid da du trengte å ha den høyeste stemmen og den største personligheten for å være kaptein. Men det har endret seg. Steven Gerrard skrek og ropte ikke som kaptein for England. Men når du så ham på nært hold, kunne du ikke annet enn å bli inspirert. Arsenals trekk med å hente Ødegaard på lån, gjenvinne selvtilliten hans, for så å kjøpe ham, var et mesterverk. Han kommer bare til å bli enda bedre.

At to nordmenn ble nevnt som kandidater til årets spiller i England i natt er ellevilt. Ødegaard får skryt over alt.

- Arsenals talisman og kaptein har vært intet mindre enn sensasjonell i denne perioden. Han leverte kampens første mål tidlig, skriver Daily Mirror.

Nettavisa Football London gir Ødegaard ni av ti poeng på spillerbørsen.

- Nok et mål av nordmannen. Hvis vi tar bort straffespark, har han flest mål av en midtbanespiller i Premier Leagues historie. I tillegg var han utmerket hele veien. Han kunne ha scoret mer, skriver nettavisa og konkluderer med «topp klasse».

SPRETTEN: Grei spenst på Martin Ødegaard da han feiret scoringen. Foto: NTB
SPRETTEN: Grei spenst på Martin Ødegaard da han feiret scoringen. Foto: NTB Vis mer

The Sun rapporterer at Ødegaard viser praktfull form.

Etter kampen på St. James' Park fikk manager Mikel Arteta spørsmålet: Hvor viktig har nordmannen vært denne sesongen.

- Han viser lederskap og nivået er stabilt, påpeker Arsenal-bossen.

- Det er det du vil ha av ledere - at det ikke bare er øyeblikk, men at de leverer gode prestasjoner hver gang. Hjemme og borte. Han hjelper laget virkelig. Han vokser i riktig retning.

Arsenal møter Brighton hjemme søndag.

Ellevill beskjed i natt

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer