USLÅELIG: Johannes Thingnes Bø gikk inn til en 1.plass på sprinten i Antersleva. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
USLÅELIG: Johannes Thingnes Bø gikk inn til en 1.plass på sprinten i Antersleva. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Ellevill dobbeltseier da Thingnes Bø tangerte Fourcade

Johannes Thingnes Bø vant sprinten i Anterselva, og fortsatte dermed sin utrolige form. Erlend Bjøntegaard tok andreplassen.

Norge stilte med fem utøvere fra startstreken i dagens skiskytter-sprint på ti kilometer i Anterselva i Italia.

Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø, Vetle Sjåstad Christiansen, Henrik L'Abee-Lund, Erlend Bjøntegaard og Lars Helge Birkeland var nordmennene som gikk fredag ettermiddag.

Om Tingnes Bø hadde vunnet i dagens sprint ville han ha vunnet ti av 13 renn denne sesongen. Det er det samme den franske stjernen Martin Fourcade hadde i 16/17-sesongen.

Men Martin Fourcade skulle gjøre det meget vanskelig for nordmannen. Fourcade skjøt fullt hus på både liggende og stående, mens Thingenes Bø fikk én strafferunde på stående.

Problemet for Fourcade er at Thingnes Bø er i strålende form om dagen, og han gikk inn til mål med overlegne 17 sekunder ned til andreplass Erlend Bjøntegaard. Det ble 21,3 sekunder ned til sin antatt tøffeste konkurrent Martin Fourcade, som i dag endte på fjerdeplass.

Det ble dermed tangering av rekorden til Fourcade. Thingnes Bø står nå med seier i ti av 13 renn denne sesongen, og om han vinner neste, vil han stå alene med en rekord på elleve seire på 14 renn.

Dobbelt norsk

Erlend Bjøntegaard imponerte da han gikk inn til en meget sterk andreplass bak Thingnes Bø.

– For en avslutning, sa NRKs kommentatorer Stabrun Smith og Lunde i kor da Bjøntegaard var over målstreken.

Tarjei Bø endte med én bom på liggende og én bom på stående, og ligger på en foreløpig 16. plass. Lars Helge Birkeland imponerte også da han gikk inn til 15. plass. L'Abee-Lund ligger foreløpig på en 34. plass og Christiansen ligger på 48. plass.

Kan bli mestvinnende

Denne sesongen har Thingnes Bø vært i fantastisk form. Nå kan han bli mestvinnende utøver i løpet av en skisyting-sesong. Fourcade er innehaver av rekorden med 14 seire.

– Jeg kommer selvfølgelig til å prøve og slå den, sa Thingnes Bø til NRK om Fourcades rekord.

Og Fourcade skryter av sin norske konkurrent.

– Jeg er sikker på at han slår rekorden hvis han fortsetter i samme fart, sa Fourcade til NRK, før han kom med en advarsel:

– Jeg begynte å tenke på å slå rekorden selv, og da gikk jeg ikke like godt. Jeg var på pallen hele tiden, men jeg klarte ikke å vinne.