Ellevill glede over tysk finaleplass

Berlin gikk i lufta av glede. I natt myldret hovedgata Kurfürstendamm med flagg og feststemte mennesker.

FRYD OVER FINALEPLASS: PÅ Kurfürstendamm i Berlin strømmet folk til i titusener, mens unge folk med flagg rånet fram og tilbake. Foto:Asbjørn Svarstad
FRYD OVER FINALEPLASS: PÅ Kurfürstendamm i Berlin strømmet folk til i titusener, mens unge folk med flagg rånet fram og tilbake. Foto:Asbjørn Svarstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): En total stillhet la seg over Berlin et par minutter før skjebnekampen startet. 200 000-300 000 frammøtte på regntung storskjermkikking ved Brandenburger Tor stemte - sammen med resten av befolkningen - i et unisont jubelbrøl, da det første målet smalt på plass.  I minuttene som fulgte, ble kommentatoren på tv-stasjonen ZDF mer og mer rådvill, mens det ene målet fulgte det andre - og kamera gikk tett på fortvilte brasilianere som lot tårene få strømme fritt. 

TYSKLANT VANT, i tilfelle noen ennå ikke skulle være klar over det.  Foto:Asbjørn Svarstad
TYSKLANT VANT, i tilfelle noen ennå ikke skulle være klar over det. Foto:Asbjørn Svarstad Vis mer

Til slutt endte det med 7-1-seier for Tyskland.

- Snart nok? Ved 6-0 begynte han å spørre seg selv - og seerne - om det kanskje snart var nok, om det nå var nødvendig med total ydmykelse av vertskapet?  Mannen lød nesten lettet, da Brasil omsider fikk inn et plaster på kjempesåret. På overfylte restauranter og kneiper i Berlin, tok det imidlertid helt av - i takt med tyskernes målfest.

Lykkelige - og selskapelig overrislede - strømmet de etterpå ut i gatene, hvor raketter og sektkorker for til himmels. Titusener møtte umiddelbart etter fotballkampen fram på Kurfürstendamm, hvor det hurtig utviklet seg et totalt trafikkaos.

Hylende Politifolkene satt stille og så skrattende på bilkolonner med unge mennesker som hang hylende ut av soltak og sidevinduer, mens de viftet med flagg og faner - akkompagnert av et unisont tuteorkester fra tusenvis av rånere, som også spant av godt med gummi og etterlot et røykteppe over hele gata.

Den elleville VM-feiringen var mer eller mindre overstått i løpet av en og en halv time. Da erklærte politiet festen over for denne gang og ønsket folk hjertelig velkommen tilbake etter finalekampen på søndag.

Politiet så i de to første timene etter midnatt stort på fans som hang med flagg utenpå biler som raste opp og ned Kurfürstendamm. Foto:Asbjørn Svarstad
Politiet så i de to første timene etter midnatt stort på fans som hang med flagg utenpå biler som raste opp og ned Kurfürstendamm. Foto:Asbjørn Svarstad Vis mer
Ellevill feiring på Kurfürstendamm i natt. Foto:Asbjørn Svarstad
Ellevill feiring på Kurfürstendamm i natt. Foto:Asbjørn Svarstad Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer