Bergen  20161022.
Eliteserien fotball 2016: Brann -Molde
1-1 ved Steffen Lie Skålevik   i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Molde på Brann stadion.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Bergen 20161022. Eliteserien fotball 2016: Brann -Molde 1-1 ved Steffen Lie Skålevik i Eliteseriekampen i fotball mellom Brann og Molde på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Bergenserne på full fart mot sølvplass

Ellevill jubel i Bergen

Steffen Lie Skålevik ble dagens helt med to flotte mål, da bergenserne tok et godt tak rundt sølvplassen. - En herlig og magisk kveld under flomlyset, sier Brann-spissen.

Brann-Molde 2-1 (1-1)

BERGEN (Dagbladet):
- Å score to mål i en flomlyskamp mot Molde var stort. Det var magisk deilig, og kanskje det herligste jeg har vært med på som fotballspiller. Nå bør vi ikke snuble på målstreken. Sølvet skal hjem til Bergen, og Europacup-spill skal stå på planen neste sesong, sier kveldens helt, Steffen Lie Skålevik.

Skålevik er dermed Branns toppscorer med seks mål i år. Og det på tross av at han i mange kamper ikke har vært med i troppen engang. Han har i høst vært mer på benken enn på banen.

- Klart det er skuffende. Men jeg gir ikke opp. Jeg fortsetter å trene hardt og seriøst. Så kommer sjansene. Det så vi i dag, gliser tomålsscoreren.

Det ble et klassisk Vestlands-oppgjør mellom Brann og Molde. Tett, tøffe taklinger, spenning, og tidvis underholdende spill.

Gjestene trengte tre poeng for å ha los på sølvplassen, mens bergenserne selvsagt ønsket å beholde andreplassen på tabellen.

Første halvdel av kampen skjedde det ikke stort. Begge lag hadde et knippe halvsjanser. Største sjansen av de alle hadde Branns Steffen Lie Skålevik. Spissen holdt nesten på å score etter klabb og babb-spill av midtstopper Vegard Forren og keeper Ethan Horvath.

To kjappe mål
Men så: I det 34. minutt dukket Moldes Petter D. Strand opp like utenfor Branns 16-meter. Han ble ikke presset, og fikk dermed anledning til å sende av gårde et hardt skudd som fant veien helt nede i høyre hjørnet. Uttagbart for Branns keeper. Ingen fotball-arenaer i Norge er så stille som når bortelaget scorer på Brann stadion.

Stillheten varte ikke lenge. Fem minutter senere fikk Steffen Lie Skålevik sjansen igjen. Alene med Horvath lobbet han ballen elegant i mål.

Om to Molde-spillere skal fordele skyld på vei hjem til Molde i kveld, så bør Vegard Forren og en Ethan Horvath se på tv-bildene fra kampen. Begge to var ikke helt patent da Skålevik overlistet dem begge.

Første omgang vil også bli husket for noen klumsete og heldige klareringer av Branns keeper Piotr Leciejewski. Hele Brann stadion holder pusten når han skal sparke ballen bort etter at noen Brann-spillere har sendt ham ballen. Ved flere anledninger holdt Molde nære på å utnytte polakkens største svakhet som keeper.

Dagens mann
Begge lagene fortsatte å dele på ha presset og ballen etter pause. Det skjedde ikke stort, men så dukket den tidligere krepsefiskeren fra Sotra utenfor Bergen opp igjen. I det 57. minutt blir han spilt igjen av Fredrik Haugen, og alene med Moldes keeper er Brann-spissen iskald, og fører Brann opp i ledelsen. Denne gang setter han ballen under Moldes keeper.

Selv den gamle målsniken, nå Molde-trener, Ole Gunnar Solskjær var imponert.

- Akkurat der og da er det ikke morsomt at Skålevik senker oss. Han scorer to flotte mål i dag, og nå som kampen er over gjør det meg ikke noe å si at det var to flotte scoringer av en dyktig spiss. Men jeg er selvsagt skuffet over at vi ikke fikk med oss poeng i dag. Vi greide det nesten, men det er som kjent ikke godt nok, sier Solskjær.

Bergenserne vil nok mene at et var en fortjent seier, men Molde kunne i sluttminuttene fort ha fått en scoring eller to. De blå-hvite hadde flere store sjanser til å ta med seg ett viktig poeng fra Bergen.Fredrik Brustad vil garantert tenke på kjempesjansen han fikk kun minutter før full tid.

De samme tankene vil nok kverne rundt i hodet til kollega Bjørn Sigurdarson. Han holdt også på å score i det siste minutt.

Slit og flaks
Branns sisteskanse Piotr Leciejewski, som rotet det bra til de første 45 minuttene, skal ha ros for å holde hodet kaldt da det smalt som verst rundt ham i sluttminuttene.

Dermed ble det ellevill jubel på Brann stadion også denne gang. Og det takket være en av sesongens største arbeidsseire, pluss en god dose Brann-flaks. Noe som er typisk et lag i medgang.

Brann har nå tatt et sterkt grep rundt sølvplassen. I morgen spiller nærmeste utfordrer, Odd, mot Rosenborg. Brann har nå 48 poeng. Odd har 45 poeng før morgendagens kamp.

PS! En av Branns største helter, Azar Karadas skrev under på en ny ettårskontrakt, fredag. Han fikk tidligere i høst beskjed om at han ikke var aktuell for 2017-sesongen.