Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ellevill kamp på Anfield: - Den sykeste fotballkampen i historien

Liverpool videre til semifinalen i Europa League.

SLO UT GAMLEKLUBBEN: Jürgen Klopp. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
SLO UT GAMLEKLUBBEN: Jürgen Klopp. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Liverpool - Borussia Dortmund 4-3 (4-3) Liverpool videre etter 5-4 sammenlagt.

(Dagbladet): Noen fotballkamper er så underholdende at det er vanskelig å sette ord på. Kveldens kamp mellom Liverpool og Borussia Dortmund var en slik kamp.

En kamp som går inn i historiebøkene.

Liverpool og Jürgen Klopp hadde et godt utgangspunkt før møtet med gamleklubben etter Divock Origis viktige bortescoring i Tyskland.
Men det utgangspunktet så ut som en fjern drøm allerede etter ni minutter. Da hadde Henrik Mkhitaryan og Pierre-Emerick Aubameyang begge rukket å score mål - og Liverpool måtte plutselig score tre ganger.

Divock Origi tente noe som liknet et håp da han reduserte tidlig i andre omgang, men like etterpå økte bortelaget ledelsen ved Marco Reus.

JUBLET TIDLIG: Borussia Dortmund fikk en pangstart. Foto: 
Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix
JUBLET TIDLIG: Borussia Dortmund fikk en pangstart. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer

Da var det over, tenkte nok de fleste - men kvelden hadde knapt begynt. To scoringer av Philippe Coutinho og Mamadou Sakho sørget plutselig for at Liverpool bare trengte én scoring for å ta seg videre.

Og de hadde 13 minutter pluss tillegg å gjøre det på.

Jürgen Klopp manet på tilskuerne for å skape enda mer liv, mens slitne Dortmund-spillere knapt kunne tro det de så på måltavla. Det hadde vært en perfekt taktisk kamp av de gulkledde, som plutselig hang i tauene - blodig og forslått.

Og den som hadde regien i denne fotballkampen må elske krim, for på overtid satte Dejan Lovren inn nådestøtet som må ha føltes som en kniv i ryggen for bortelagets spillere.

- Den sykeste fotballkampen i historien, sa Max-kommentator Tor Ole Skullerud umiddelbart etter Lovren-scoringa.
Kenneth Fredheim fulgte opp:

- Jeg tror ikke jeg har vært med på noe villere.

- Hadde en plan Det spørs om ikke en stor del av de frammøtte på Anfield er enig i det.

- Vi hadde en god plan. Etter ti minutter kastet vi den i søpla, sier en lattermild Jürgen Klopp, som mente seieren til slutt var fortjent.

Det er fotball på sitt beste. Det er vanskelig å tro at det skjedde på denne måten, sier manageren, som var energisk under hele kampen, men rolig som et lam da Liverpool scoret kampens siste mål.

- Det var en vidunderlig, vidunderlig kveld på Anfield. Det var utrolig. Gratulerer til alle guttene, sier Klopp.

Marerittstart Et tettpakket Anfield forsøkte å gjøre sitt ypperste for at de elleve disiplene fra byen skulle ta seg videre til semifinalen i Europa League, og samtidig holde liv i drømmen om Champions League-spill neste sesong.

De to klubbene deler som kjent samme klubbsang, og et samstemt Anfield sang You'll Never Walk Alone av full hals før kampstart.
Hele Anfield var kledd for fest, en fest som kommer til å bli holdt gående hele natta.

Begge lagene hadde ni skudd i første omgang. Fire av avslutningene til Borussia Dortmund traff mellom stengene, mens ingen av Liverpools forsøk traff mål.

0-2: Mamadou Sakho rekker ikke å stoppe Pierre-Emerick Aubameyang. Foto:
Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix
0-2: Mamadou Sakho rekker ikke å stoppe Pierre-Emerick Aubameyang. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer

Selv Liverpool-supporterne som husker Champions League-finalen mot Milan i 2005 som om det var i går, må ha hatt sine tvil da Liverpool havnet under med to. Scoringen betydde at Jürgen Klopps menn måtte ha minst tre scoringer for å gå videre til semifinalen.

Få trodde det var mulig, men de røde mister aldri troen. Nå er de i semifinalen.

Slik var kampen Utgangspunktet før kampen var enkelt: Borussia Dortmund måtte score for å ha mulighet til å ta seg videre. Og det var tydelig da du så de gulkledde på gressmatta.

Bortelaget startet forrykende med et høyt tempo, og hadde et farlig skuddforsøk allerede etter tre minutter signert Pierre-Emerick Aubameyang. Det var en pekepinn på hva som skulle komme.

For noen minutter etterpå kontret Dortmund. Shinji Kagawa vendte spillet nydelig, og Gonzalo Castro la inn til Aubameyang, som bare ble hindret av en god Simon Mignolet da han avsluttet. På returen var imidlertid Henrik Mkhitaryan, som enkelt ga bortelaget ledelsen.

Og det skulle bli mye verre.

DELT: Noen fans har et bankende hjerte for mer enn én klubb. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
DELT: Noen fans har et bankende hjerte for mer enn én klubb. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix Vis mer

Marco Reus viste hvorfor så mange klubber ønsker seg midtbanespillerens tjenester da han drev med ballen og vektla pasningen perfekt til målscorer Aubameyang. Spissen var iskald alene med Mignolet, og hamret ballen opp i vinkelen.

Divock Origi gjorde som han gjorde i den første kampen mot Borussia Dortmund, tegnet seg på scoringslista. Spissen ble vakkert spilt fri av Emre Can tre minutter etter hvilen, og var sikker alene med med Roman Weidenfeller.

Men bortelaget slo hardt tilbake. Midtstopper Mats Hummels er fantastisk med ballen, og viste overblikk og pasningssikkerhet da han spilte gjennom Marco Reus på høyrekanten. Sistnevnte sendte ballen ned i hjørnet bak Simon Mignolet, en scoring som så ut til å være den berømte spikeren i kista.

Men Liverpool hadde ikke tenkt å gi seg, og fikk en ny redusering etter 65 minutter. Philippe Coutinho hamret til fra distanse, og ballen føk ned i hjørnet bak Weidenfeller.

Mamadou Sakho spilte en stor kamp i det første møtet, men i dag var ikke franskmannen i nærheten. Ved alle tre scoringene var det midtstopperen som opphevet offsiden. Likevel fikk han sin revansj da han stanget inn utlikningen etter 77 minutter, en scoring som virkelig tente Liverpool-håpet.

GAMLE KJENTE: Jürgen Klopp møter gamleklubben igjen. Foto:
Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix
GAMLE KJENTE: Jürgen Klopp møter gamleklubben igjen. Foto: Reuters / Darren Staples / NTB Scanpix Vis mer

Og da Dejan Lovren scoret på overtid, var alt det dårlige spillet glemt. Det spørs om denne kampen noen gang blir det.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart