Ellevill lørdag

Den siste uka har dreid seg om skader for Erling Braut Haaland. Pappa Alfie visste ikke engang om han skulle starte. Så banket han inn sitt 50. mål i Premier League. Og fikk en overraskende melding fra Pep Guardiola.

MÅL NUMMER 50: Erling Braut Haaland. Foto: NTB
MÅL NUMMER 50: Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester City - Liverpool 1-1

MANCHESTER (Dagbladet): For en ellevill lørdag i solfylte Manchester! Rundt en time hadde gått etter 1-1-kampen mellom Manchester City og Liverpool.

Først kom Jürgen Klopp på pressekonferansen i katakombene på Etihad Stadium. Så kom Pep Guardiola.

Journalistene ville helst spørre om det som skjedde etter Premier League-kampen. Klopp måtte skille Guardiola og sin egen spiller, Darwin Núñez.

Ingen kunne helt forklare hva som skjedde mellom dem, annet enn at det hadde vært litt temperatur.

1-0: Liverpool-keeper Alisson blir overlistet av Erling Braut Haaland. Foto: NTB
1-0: Liverpool-keeper Alisson blir overlistet av Erling Braut Haaland. Foto: NTB Vis mer

Men så kom spørsmålet som fikk Guardiola til å lyse opp:

- Kan jeg spørre deg om Haaland, 50 scoringer på 48 kamper i Premier League?

Journalisten rakk ikke å stille spørsmålet ferdig før Guardiola slo rundt seg med den ene armen. Så serverte han en overraskende melding:

- Bare 50?

- 50 mål ... raskere enn noen andre spillere. Det er en utrolig rekord? fortsatte journalisten.

- Ja, det er en utrolig rekord. Men noen ganger må vi finne ham oftere, svarte treneren.

MEKTIG IMPONERT: Pep Guardiola får ikke skrytt nok av Erling Braut Haaland. Men potensialet er høyere, mener han. Foto: NTB
MEKTIG IMPONERT: Pep Guardiola får ikke skrytt nok av Erling Braut Haaland. Men potensialet er høyere, mener han. Foto: NTB Vis mer

Premier League har ikke sett maken til spiss. Men bak svaret «bare 50» ligger det et stikk. Guardiola mener City ennå ikke har fått ut hele potensialet, selv om Haaland skrev historie igjen.

Tidligere Manchester United-spiller Andy Cole brukte 65 kamper på å komme til 50 Premier League-mål. Haaland har fått det til på 17 kamper færre.

Før storoppgjøret lørdag uttalte tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher at det er mulig å få mer ut av nordmannen. Da pappa Alfie ble intervjuet på Viaplay, var han ikke uenig i dette:

- Jeg tror det er mer å gå på, for all del. Han har utviklet spillet hele veien. I fjor fikk han ganske mange flere overganger enn han kanskje har fått i år. Men han utvikler seg.

RINGSIDE: Pappa Alfie Haaland fulgte kampen fra tribuneplass. Foto: NTB
RINGSIDE: Pappa Alfie Haaland fulgte kampen fra tribuneplass. Foto: NTB Vis mer

Helt til det siste var det usikkert om Haaland skulle spille. Han pådro seg en ankelskade mot Færøyene 16. november. Selv pappa Haaland visste ikke helt tilstanden og framsto overrumplet før kampstart:

- Det er et lite usikkerhetsmoment. Han følte seg ikke helt hundre prosent, men god nok til å starte i dag, tydeligvis. Jeg visste det ikke. Forhåpentligvis går det bra og han klarer å fullføre.

Kanskje var det nettopp derfor lettelsen var så stor da spissen scoret. Og lenge så det ut til å bli kampens eneste mål.

Da Trent Alexander-Arnold utliknet til 1-1 ti minutter før slutt, følte mange hjemmesupportere at det var et ran. City virket å ha kontroll. Guardiola var likevel fornøyd med prestasjonen.

Like fornøyd var han ikke med publikum, som han mener ikke ga nok lyd fra seg. Men han tar selvkritikk: Kanskje skapte ikke laget nok sjanser. Kanskje scoret de ikke nok mål.

RESPEKT FOR HVERANDRE: Jürgen Klopp og Pep Guardiola har utviklet det beste forholdet. God var tonen også etter kampen. Foto: NTB
RESPEKT FOR HVERANDRE: Jürgen Klopp og Pep Guardiola har utviklet det beste forholdet. God var tonen også etter kampen. Foto: NTB Vis mer

Tilbake til situasjonen med Núñez og Guardiola. Ord ble utvekslet i sekundene etter kampen. Noe var det. Men ingen kunne utdype etterpå.

- Jeg vet ikke om jeg er den rette til å forklare dette, sa Klopp da han ble spurt på pressekonferansen.

- Jeg var absolutt ikke involvert i dette. Overraskende nok. Jeg elsker dem begge. Jeg prøvde å roe ned situasjonen, uten å vite hundre prosent hva som skjedde. Jeg forsto ikke et ord. Men det er ingenting der nå som ikke er løst, mener Liverpool-bossen.

Så da dro lagene fra Etihad Stadium med ett poeng hver. Spenningen i Premier League lever i beste velgående.

Og Haaland er tilbake.