GOD KAMP: David de Gea vartet opp med en strålende redning mot Crystal Palace. Foto: NTB Scanpix
GOD KAMP: David de Gea vartet opp med en strålende redning mot Crystal Palace. Foto: NTB ScanpixVis mer

Ellevill redning hjalp United til viktig seier: - Oi oi oi, for en keeper!

Men skademarerittet fortsetter for de røde.

• Crystal Palace - Manchester United 1-2 (0-1)

(Dagbladet): Det var bekymring å spore i ansiktene til flere Manchester United-fans etter at klubben gikk på sitt tredje strake nederlag mot West Bromwich sist.

Det er nok mange som har begynt å se bakover på tabellen hvor Liverpool fortsatt har en teoretisk mulighet til å snyte de røde fra Manchester fra den viktige fjerdeplassen.

Og med tanke på at United har slitt med sykdom innad i laget, var det mange spørsmålstegn før kveldens kamp.

Men målet til Fellaini kvarteret før slutt har dempet nervene. Den viktige scoringen gjør at United sikrer fjerdeplassen dersom Liverpool taper mot Chelsea i London i morgen.

Stolpeskudd og straffespark På motsatt banehaldvel i kveld ventet Crystal Palace, som ikke hadde stort å spille for. Klubben ligger trygt plassert midt på tabellen og kan verken rykke ned eller sikre seg spill i Europa neste sesong.

Daley Blind fikk kampens første sjanse da han hamret til fra langt hold før det var gått ti minutter. Julian Speroni måtte ut i full strekk for å slå ballen i stolpen.

Midt i den første omgangen fikk United en gyllen mulighet til å ta ledelsen. Ashley Young slo inn fra sin venstrekant og en nærmest upresset Scot Dann så ut til å dempe ballen med hånda. Dommeren pekte resolutt på krittmerket, og Juan Mata fikk oppgaven.

1-2: Marouane Fellaini sender bortefansen til himmels. Foto:  AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix
1-2: Marouane Fellaini sender bortefansen til himmels. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix Vis mer

Spanjolen gjorde ingen feil da han plasserte ballen ned i hjørnet. Julian Speroni gikk riktig vei, men rakk aldri fram til ballen.

Det var vanskelig å se om det skulle blitt dømt straffespark. Scot Dann gjorde en aktiv bevegelse, men traff ballen armen hans?

- Jeg syns det er vanskelig, sier Petter Myhre om straffesituasjonen fra TV 2-studio.

Nye skader Manchester United har opplevd et skademareritt denne sesongen, og i dag var intet unntak. Både Luke Shaw, Chris Smalling og Wayne Rooney ble byttet ut i den første omgangen etter smeller. Verst var det nok for Shaw som ble fraktet ut på båre.

I den andre omgangen reiste hjemmelaget seg. Jason Pucnheon skapte balanse i regnskapet da han sendte et frispark via hodet til Daley Blind og i mål. Nederlenderen ble stående i muren og skygge for sola i stedet for å hoppe. Det var nok til at hjemmelaget utliknet.

Bare minutter etterpå holdt laget på å snu kampen, men en elelvill redning av United-keeper David de Gea holdt gjestene inne i kampen. Det var da Glenn Murray var på nærmest blankt mål at sisteskansen fikk opp en arm.

- Hvor kom den hånden fra? spurte Øyvind Alsaker i TV 2-bua da spanjolen reddet.

- Oi oi oi, for en keeper! uttalte kommentatoren da han fikk se reprisen.

SKADEMARERITT: Luke Shaw ut på båre. I tillegg ble Wayne Rooney og Chris Smalling skadet. Foto: NTB Scanpix
SKADEMARERITT: Luke Shaw ut på båre. I tillegg ble Wayne Rooney og Chris Smalling skadet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er ikke akkurat første gangen at keeperen redder United denne sesongen. Og redningen la grunnlaget for en ny seier.

- Jeg takket ham etter kampen. Han har vært fantastisk hele sesongen - han er årets spiller for meg, sier lagkamerat Ashley Young etter kampen.

Fellaini igjen Crystal Palace har aldri slått Manchester United i Premier League, på elleve forsøk. Og det ville seg ikke i kveld heller.

Marouane Fellaini fortsetter storspillet denne sesongen. Han var mannen som stanget inn det perfekte innlegget fra Ashley Young kvarteret før slutt.

Midtbanespilleren med det karakteristiske håret var smart i bevegelsene da han løp seg fri i boksen. Scoringen ble tungen på vektskålen for bortelaget.

P.S Brede Hangeland var ikke med i troppen til Crystal Palace.