Ellevill seiersfest

Rally Mexico startet som et mareritt. I går var alt glemt. Petter Solberg (30) er igjen verdens beste rallyfører.

LESN (Dagbladet): -  To på rad. Dette er drømmen min.

En ellevill Petter Solberg laget seiersscener verdig flere tequila-party da han stormet ut av bilen etter målpassering i Lesn - og triumf i Rally Mexico.

-  Jeg er bare så glad. Og for et lagarbeid. Dette er det beste ekteskapet, utbryter familiefaren i et ubetenksomt øyeblikk.

Dem var det mange av i går. Og med god grunn.

Helt utrolig

 Petter Solberg tok sin 12. VM-seier. Den andre på rad.

 Seieren førte ham til topps i VM-sammenlagt. Og der har han ikke vært siden han ble verdensmester i 2003.

 Solberg viste at den nye 2005-modellen duger.

 KONG PEDRO:  Meksikanerne satte pris på Petter Solbergs seier. Det samme gjorde rallymesteren. -  Jeg er bare så glad. Og for et lagarbeid. Dette er det beste ekteskapet, sier Petter og ler.
KONG PEDRO: Meksikanerne satte pris på Petter Solbergs seier. Det samme gjorde rallymesteren. - Jeg er bare så glad. Og for et lagarbeid. Dette er det beste ekteskapet, sier Petter og ler. Vis mer

-  Dette er bare helt utrolig. Først seier i Sverige med den gamle bilen, og så med den nye her i Mexico, jubler Solberg til Dagbladet.

Han vant totalt seks av 14 fartsprøver. Marcus Grönholm prøvde seg litt på lørdagen, men seieren var aldri egentlig i fare. Finnens bremsetrøbbel og poengnød gjorde at Petter Solberg kunne kontrollere inn.

-  Jeg har ikke pushet skikkelig i hele rallyet. De andre hadde problemer da jeg også fikk litt problemer. Og det passet meg bra. Etter at jeg tok ledelsen, justerte jeg bare farten etter de andre, forklarer han.

-  Norrpojkar! Fire kilometer fra mitt hjemsted er det en plass som heter Solberg. Der kjører ikke jeg, flirte Grönholm som er en god venn av sin norske overmann også privat.

Helt kake

Petter Solberg brukte torsdagens shakedown og deler av fredagen til å krangle med sin splitter nye Subaru. Følelsen var borte. Teamet og fører var i kraftige diskusjoner om hvilke innstillinger som skulle brukes.

-  På torsdag trodde jeg aldri at jeg skulle vinne. Jeg har brukt så mye energi. Og var helt kake. også på fredag var jeg sliten, sier Solberg som har sagt at han ville holde på med sporten til han er 40. Men da må han slakke på turboen.

-  Nei, da går ikke det. Men jeg er så ivrig i jobben. Jeg tolererer ikke at alt ikke er i orden. Mange andre hadde kanskje gitt opp. Men dette er det jeg lever for. Det er dette jeg har, sier Solberg.

Munnkurv

Etter testingen av den nye Subaru Imprezaen på Sardinia i februar, kunne en skuffet Solberg konstatere at motoren ikke var så kraftig som han hadde håpet. I forrige uke hevdet nordmannen overfor Dagbladet at motoren på et tidspunkt var like kraftig som konkurrentene i Ford og Citroën, men at sjefene hadde valgte å dempe kraften.

-  Blir det mer hestekrefter i bilen nå?

-  Jeg får ikke lov av David (Lapworth. Subarus teamsjef. red.anm.) å snakke om det, forteller Solberg til Dagbladet.

Nye regler gjør at bilene er pålagt å bruke samme motor i to løp på rad. Derfor kan ikke Subaru sette inn en eventuelt sterkere motor til neste VM-runde i New Zealand i april. Det må vente til Sardinia-rallyet (29.april- 1. mai). Men etter det Dagbladet forstår skal det være mulig å få ut mer hestekrefter av den motoren Solberg brukte her i Mexico.

Beskjeden i Japan

På grunn av barnesykdommene med den nye bilen får nå Petter Solberg en uannonsert testdag før Rally New Zealand. Og han trengte ikke en gang å mase.

-  Nei. Folka skjønner det sjøl også. Vi har fått mer penger på budsjettet, opplyser Solberg.

I New Zealand må han starte først i løypa - og dermed brøyte vei på den løse grusen.

-  Den første dagen blir vanskelig. Men jeg skal kjøre på de to neste, sier han.

Sesongens målsetting om 12 seirer (i Dagbladet - 10 til andre medier) står han ved lag, på et vis. Men da japansk TV i går spurte han om neste rally var han uvanlig beskjeden. For i New Zealand har han vunnet før.

-  Målsettingen min der er pallen, svarte VM-lederen.

-  Hvorfor sa du det? spurte Dagbladet.

-  Det var bare noe jeg sa til dem. Dere vet hva jeg vil, gliser Petter Solberg.

FEIRING: Petter og kartleser Phil Mills feiret Rally Mexico-seieren med champagne.