Ellevill Sola-jubel på sletta

Jentene lyktes endelig, etter to semifinale-tap. Sjekk alle resultatene!

EKEBERG (Dagbladet.no): Gjennom hele semifinalen mot Hødd sang og trommet Sola-supporterne taktfast på sidelinja. De siste minuttene trippet Sola-jentene etter å storme mot familie og venner.

På stillingen 2-0 til Rogaland-jentene blåste dommeren av, og jentene kastet seg i armene på hverandre før de sprintet mot supporterne.

- Endelig! roper kaptein og keeper Siri Sandanger (15).

33-2 i målforskjell

Semifinaleseieren var nemlig av det svært etterlengtede sorten. De tre siste åra har jentene vært i to semifinaler - og begge har endt med tap.

- Dette er bare helt herlig, sier en strålende fornøyd kaptein.

Siri forteller at de er en sammensveiset gjeng som har det veldig gøy sammen. Og aller gøyest når de spiller bra fotball - som i ettermiddag.

Målforskjellen til jentene er imponerende 33-2 på åtte kamper.

ENDELIG: Sola-jentene kan slippe jubelen løs etter å ha vunnet sin første semifinale i Norway Cup av tre mulige. Foto: Stian Haraldsen
ENDELIG: Sola-jentene kan slippe jubelen løs etter å ha vunnet sin første semifinale i Norway Cup av tre mulige. Foto: Stian Haraldsen Vis mer

Veien til finalen har derimot ikke bare vært enkel. I går var stillingen 1-1 mot Grei, etter både ordinær tid og to ekstraomganger. Dermed måtte det straffesparkkonkurranse til for å skille dem. Slik som viktige fotballkamper tydeligvis skal avgjøres - både Liverpool og Arsenal vant store pokaler i mai etter straffekonk.

Massasje i kveld

Nå gleder jentene seg stort til finalen mot danske Skovlunde klokka 13.40 på Ekebergslettas hovedbane.

- Dette har vært det store målet vårt. Nå må vi prøve å ikke tenke for mye på det, slik at nervene ikke skal bli for store, sier Siri.

Hun legger ikke skjul på at det som skjedde i ettermiddag og det som skal skje i morgen er det største jentene har opplevd på fotballbanen.

- Nå skal vi slappe av og spise. Vi kommer til å ta det veldig med ro i kveld. Ligge med beina høyt og få litt massasje.

VERDT EN KLEM: Sola er i finalen!