Tidligere Real Madrid-president hyller Erling Braut Haaland:

Ellevill spådom

Ramón Calderón (69) var mannen som hentet Cristiano Ronaldo til Real Madrid i 2009. Han hevder det er klare forskjeller mellom jakten på Ronaldo, og dagens jakt på Erling Braut Haaland (20).

Publisert
Sist oppdatert

Erling Braut Haaland fortsetter å bli koblet med de største klubbene i Europa denne sesongen.

Nordmannen har på 56 kamper hamret inn imponerende 53 scoringer for Borussia Dortmund. Det har gjort at interessen for jærbuen har skutt i taket.

En av klubbene som nevnes oftest i forbindelse med 20-åringen er Real Madrid.

Vanvittig sum

Ryktene rundt den spanske megaklubben har vart lenge, men jungeltelegrafen gikk i høyspenn da Haalands far, Alfie, og agent Mino Raiola ble avbildet i Madrid, bare få timer etter å ha blitt avbildet i Barcelona.

ØNSKET: Erling Braut Haaland er koblet med noen av Europas største klubber. Foto: LEON KUEGELER / POOL / AFP.
ØNSKET: Erling Braut Haaland er koblet med noen av Europas største klubber. Foto: LEON KUEGELER / POOL / AFP. Vis mer

En av dem som kjenner best til mekanismene i Real Madrid er Ramón Calderón. 69-åringen var nemlig president i klubben mellom 2006 og 2009, og satt i sjefsstolen før nåværende president Florentino Pérez.

- Akkurat nå er Haaland en av de mest ønskede spillerne i verden, sier Calderón til Dagbladet, og påpeker at alderen, kombinert med fart, kraft og evne til å score gjør han til et hett objekt på overgangsvinduet.

- Han har all verdens sjanser til å vinne Gullballen i nær framtid, og å knuse flere rekorder i de store ligaene.

Under Calderóns ledelse på Santiago Bernabéu vant Real Madrid to ligatitler, samt en spansk supercup i 2008.

Nå tror han at signeringen av Haaland fort kan vise seg utfordrende for klubben han en gang ledet, spesielt med tanke på den pågående oppussingen av Santiago Bernabéu.

DYRT: Ramón Calderón forteller til Dagbladet at han tror Erling Braut Haaland kan bli fryktelig dyr. Foto: REUTERS/Sergio Perez (SPAIN)
DYRT: Ramón Calderón forteller til Dagbladet at han tror Erling Braut Haaland kan bli fryktelig dyr. Foto: REUTERS/Sergio Perez (SPAIN) Vis mer

- Akkurat nå er klubben tungt investert i arbeidet på stadion, som har en høy kostnad, som betyr at de må forplikte seg tungt økonomisk. I tillegg har du inntektstapene som følge av pandemien, sier Calderón.

Han forteller videre at Real Madrid er en idrettsforening, og må dermed kontrollere utgiftene sine på andre måter enn klubber med rike eiere, og eksterne investorer.

Det er i tillegg én faktor Calderón trekker fram: Haalands nåværende klubb.

- Man må finne ut om Dortmund ønsker å selge. Han har en gjeldende kontrakt og dermed må hans klubb ta første steg. Dersom dét skjer, antar jeg at både overgangssum og lønningspakken blir dyr, sier Calderón.

- Det er flere lag som er interesserte, og derfor blir det ikke enkelt å hente ham. Jeg tror ikke Borussia Dortmund aksepterer bud under 150 millioner euro.

Sportskommentator i Dagbladet, Esten O. Sæther er sterkt kritisk til den foreslåtte «Super League». Vis mer

Signerte Ronaldo

Etter dagens kurs vil dermed Haaland kunne koste nærmere 1.5 milliarder kroner, skal vi tro Calderón. Det ville i så fall gjort ham til tidenes nest dyreste fotballspiller, ifølge nettstedet Transfermarkt.

Kun Neymars overgang på 222 millioner euro fra Barcelona til Paris Saint-Germain i 2017 ville være dyrere.

Den som i sin tid satte verdensrekorden var nemlig Ramón Calderón og Real Madrid, da de signerte Cristiano Ronaldo fra Manchester United sommeren 2009.

Calderón forlot vervet som Madrid-president kort tid før Ronaldo ble presentert, men har i etterkant fått skryt for å sikre seg den da regjerende Gullballen-vinneren.

CALDERÓNS ARBEID: Cristiano Ronaldo ble tidenes dyreste signering da han gikk fra Manchester United til Real Madrid i 2009. Foto: AP Photo/Paul White.
CALDERÓNS ARBEID: Cristiano Ronaldo ble tidenes dyreste signering da han gikk fra Manchester United til Real Madrid i 2009. Foto: AP Photo/Paul White. Vis mer

- Det var ikke enkelt, fordi, sammen med Messi, var han den beste spilleren i verden og spilte for et av de største lagene i Europa som da ikke trengte penger, forteller Calderón.

- Han ville til vår klubb, og da måtte jeg forsøke. I desember 2008 kom vi til en økonomisk enighet med United, der vi betalte 94 millioner euro.

Han mener det er tydelige skillelinjer mellom signeringen av Ronaldo, og den potensielle signeringen av Haaland.

- Situasjonene er forskjellige. Da jeg signerte Ronaldo hadde han vunnet Champions League og Gullballen og spilte for en stor og rik klubb, forteller Calderón.

- Den gangen så var 94 millioner euro ansett som en enorm sum, som aldri tidligere var blitt betalt. Siden har man betalt 222 millioner euro for Neymar, så det er umulig å si hvor prisene kommer til å ligge de neste åra for spillere som er så talentfulle, og så unge som Haaland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer