Brighton sto for en av lørdagens fotballbomber i England da laget fra mesterskapsserien slo ut Newcastle med 1-0 i FA-cupens 4. runde. Foto: AP Photo / Sang Tan / Scanpix
Brighton sto for en av lørdagens fotballbomber i England da laget fra mesterskapsserien slo ut Newcastle med 1-0 i FA-cupens 4. runde. Foto: AP Photo / Sang Tan / ScanpixVis mer

Elleville jubelscener da Brighton slo Newcastle

Med norske Torbjørn (20) på benken.

Brighton sto for en av lørdagens fotballbomber i England da laget fra mesterskapsserien slo ut Newcastle med 1-0 i FA-cupens 4. runde.

Norske Torbjørn Agdestein (20) fikk aldri sjansen mot Newcastle, men fra benken så han lagkameratene i Brighton kjempe seg til en høyst overraskende seier. Avgjørelsen falt da den uheldige Newcastle-stopperen Mike Williamson styrte ballen i eget mål et kvarter før slutt.

Newcastle skapte noen få sjanser, men klarte aldri å sette ordentlig press på vertene. Brighton kjempet alt de kunne, og etter 75 minutter la Will Buckley ut på et sololøp som ga suksess. Angriperens avslutning gikk via beinet til Willamson og i mål bak en sjanseløs Tim Krul.

Brighton trenes av den tidligere Chelsea- og Tottenham-spilleren Gustavo Poyet. Laget ligger på 10.-plass i engelsk mesterskapsserie.

MATCHVINNER: Will Buckley (nederst) la ut på et sololøp som ga suksess. Angriperens avslutning gikk via beinet til Willamson og i mål bak en sjanseløs Tim Krul. Foto: Scanpix
MATCHVINNER: Will Buckley (nederst) la ut på et sololøp som ga suksess. Angriperens avslutning gikk via beinet til Willamson og i mål bak en sjanseløs Tim Krul. Foto: Scanpix Vis mer

Newcastle var ett av fem eliteserielag som ble slått ut i FA-cupens 4. runde. De øvrige fire tapte for lag i samme divisjon.

Manchester United tapte 1-2 for Liverpool, Queens Park Rangers ble slått ut av Chelsea med 0-1, West Bromwich røk ut på hjemmebane med 1-2 mot Norwich, mens Swansea tapte 1-2 for Bolton.

Den største cupbomben lørdag var det Crawley Town som sto for. Det nyopprykkede 2.-divisjonslaget slo Hull 1-0 på bortebane og er videre til 5. runde for annet år på rad. Matthew Tubbs ble matchvinner i annen omgang.

(NTB)