JUBEL: Det brøt ut ville jubelscener da Medkila tok årets første seier i Toppserien. Foto: Fotballmedia
JUBEL: Det brøt ut ville jubelscener da Medkila tok årets første seier i Toppserien. Foto: FotballmediaVis mer

Toppserien: Medkila - Røa

Elleville jubelscener da Medkila tok årets første seier

Medkila tok sin første seier for sesongen da Røa ble slått 1-0 på hjemmebane i toppserien for kvinner søndag.

Anja Rasmussen ble matchvinner 14 minutter før full tid, og sørget for at Medkila kunne gå av banen som vinnere for første gang denne sesongen.

- Dette var etterlengtet og utrolig deilig. Vi har hatt stang ut i hele år, og ikke fått det til. I dag gjør vi en god kamp defensivt og klarer å presse de, sier Medkila-trener Margunn Haugenes til Dagbladet.

Hun forteller at sesongen så langt har vært usedvanlig tung for henne og laget.

- Vi har hatt veldig mye motgang, og dette er noe vi har jobber lenge og hardt for. Det er fantastisk deilig, og jeg synes vi vinner fortjent.

Vil ikke se på tabellen

Laget, som ligger sist på tabellen, er nå oppe i fem poeng etter 19 spilte kamper. Grand Bodø, som ligger på kvalikplass, tapte søndag 1-4 for Klepp. Dermed skiller det kun tre poeng opp fra Medkila til Bodø-laget tre runder før slutt.

- Jeg kan å telle jeg også, men jeg tror ikke vi skal begynne å se på tabellen nå. Denne seieren gir mye energi, og nå skal vi gi jernet de siste tre kampene, sier treneren.

Australske Tameka Butt scoret Klepps to første mål, mens Lena Soleng Hansen og Elisabeth Terland scoret de to siste. Christina Marie Burkenroad scoret målet til Grand Bodø.

Klepp klatret med seieren opp på fjerdeplass, ett poeng foran Røa som har 32 poeng.

(Dagbladet/NTB)