Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Elleville jubelscener da USA slo ut Brasil

Vant på straffer.

USA fikk kontroversielle dommeravgjørelser mot seg, men tok seg likevel til semifinale i fotball-VM etter seier 5-3 på straffer mot Brasil. Foto: EPA/HANNIBAL HANSCHKE
USA fikk kontroversielle dommeravgjørelser mot seg, men tok seg likevel til semifinale i fotball-VM etter seier 5-3 på straffer mot Brasil. Foto: EPA/HANNIBAL HANSCHKE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USA fikk kontroversielle dommeravgjørelser mot seg, men tok seg likevel til semifinale i fotball-VM etter seier 5-3 på straffer mot Brasil.

En kjempetabbe av Brasils keeper Andréia på overtid av annen ekstraomgang gjorde at USA og Abby Wambach kunne nikke inn 2-2. Dermed ble det straffesparkkonkurranse for annen gang i årets VM-kvartfinaler.

Brasil, som utklasset Norge i gruppespillet, fikk en marerittstart med selvmål av midtstopper Daiane etter bare to minutter.

Brasilianerne slet lenge med å komme tilbake i kampen, men fikk en gyllen mulighet fra straffemerket da stjernespiller Marta ble hindret midtveis i annen omgang. Dommer Jacqui Melksham fra Australia valgte i tillegg å vise ut den amerikanske forsvarsbautaen Rachel Buehler, noe som virket i overkant strengt.

USAs keeper Hope Solo reddet Cristianes forsøk fra ellevemeteren, men dommer Melksham markerte seg på nytt med en svært tvilsom avgjørelse da hun lot Brasil få et nytt forsøk fra krittmerket.

Denne gangen var det Marta som tok seg av straffesparket, og Solo klarte ikke å avverge. Med én spiller mer på banen førte Brasil mye av den gjenværende ordinære spilletiden, men overtaket var ikke større enn at USA klarte å holde 1-1.

USA fikk kontroversielle dommeravgjørelser mot seg, men tok seg likevel til semifinale i fotball-VM etter seier 5-3 på straffer mot Brasil. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
USA fikk kontroversielle dommeravgjørelser mot seg, men tok seg likevel til semifinale i fotball-VM etter seier 5-3 på straffer mot Brasil. Foto: AFP PHOTO / ODD ANDERSEN Vis mer

Kampen gikk dermed til ekstraomganger, der Brasil Marta på nytt viste sine gode ballferdigheter. Stjerneangriperen møtte et innlegg ved første stolpe og styrte ballen i bue over Solo før ballen spratt i mål via stolpen.

2-1 til Brasil så ut til å holde seg helt til Andréia hoppet ut på bærtur og misset fullstendig med et forsøk på å bokse ballen unna. Wambach og USA takket og bukket og tvang fram en avgjørelse på straffer.

Der var amerikanerne sterkest og kunne sammen med assistenttrener Hege Riise og den svenske hovedtreneren Pia Sundhage juble for semifinale mot Frankrike. Den kampen spilles i Mönchengladbach onsdag.

(NTB)