Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Elleville scener da Kristoffersen ble nummer to

Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fra 8. til 2.-plass i søndagens verdenscuprenn i slalåm i Adelboden. Hjemmefavoritten Daniel Yule vant.

KJØRTE SEG KRAFTIG OPP: Henrik Kristoffersen i Adelboden. Foto: NTB/Scanpix
KJØRTE SEG KRAFTIG OPP: Henrik Kristoffersen i Adelboden. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Rælingen-kjøreren lå 0,67 sekund bak ledende Daniel Yule etter første omgang, og måtte levere en finaleomgang det luktet svidd av for å sikre seg en pallplass.

Det norske skiesset leverte en solid annenomgang, og kjørte ned til ledelse da det gjensto åtte kjørere i finaleomgangen.

Kristoffersens 1.48,96 ble omgangens sjette beste tid, men var god nok til å løfte 25-åringen til andreplass i Adelboden.

En etter en la seg bak nordmannen helt til Yule sto igjen i startbua. Sveitseren så ut til å rote bort seieren med en stor feil ved inngangen til henget, men hentet seg inn å vant til slutt med 0,23 sekund.

Marco Schwarz fra Sveits ble nummer tre, 0,28 bak sveitseren.

Sebastian Foss Solevåg kjørte seg opp fra 19. til 10.-plass.

Atle Lie McGrath, som fra startnummer 75 la seg på 14.-plass etter første omgang, hektet halvveis ned i finaleomgangen. Uansett viste 19-åringen svært lovende takter før resten av sesongen.

Timon Haugan kjørte ikke raskt nok til å få kjøre finaleomgangen, mens Lucas Braathen, Jonathan Nordbotten og Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte ut i første omgang.

Med søndagens andreplass topper fortsatt Kristoffersen sammenlagtcupen i alpint, 32 poeng foran søndagens slalåmvinner Yule.