Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk - Sandefjord 3-3

Ellevillt bunndrama - Stabæk utlignet åtte minutter på overtid

Franck Boli gikk fra syndebukk til helt da han først bommet på straffe, så satte inn utligningen på overtid av overtid.

UTLIGNET: Stabæks Franck Boli sikret ett poeng nesten åtte minutter på overtid i det dramatiske bunnoppgjøret mot Sandefjord. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix
UTLIGNET: Stabæks Franck Boli sikret ett poeng nesten åtte minutter på overtid i det dramatiske bunnoppgjøret mot Sandefjord. Foto: Ørn Borgen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sandefjord så ut til å gå mot tre sårt tiltrengte poeng i bunnoppgjøret mot Stabæk på Nadderud. Slik gikk det altså ikke.

Poengtapet var svært surt for Sandefjord. Med seier ville vestfoldingene vært fire poeng bak Stabæk på kvalifiseringsplassen, men er nå i stedet sju poeng bak.

Boli stanget inn utligningen i det 98. minutt. Det var lagt til fem minutter, men det ble lagt til ekstra da Sandefjord prøvde å drøye mest mulig tid. Pau Morer fikk blant annet gult kort for å ha sparket en ball innpå banen to ganger.

Den taktikken skulle straffe seg for gjestene, som ikke klarte å forsvare det som trolig var bunnkampens siste langball.

Rett før ordinær tid misset Boli fra ellevemeteren. Straffen ble satt i keeperhøyde, og dermed slo Eirik Holmen Johansen unna. Det var vanskelig å se på TV-bildene hva nøyaktig Kristoffer Hagenes blåste for.

Frisparkscoring

Det ble en innholdsrik annen omgang. Sandefjord trodde innbytter Håvard Storbæk hadde sikret laget en livsviktig seier i Eliteserien. I det 79. minutt skrudde veteranen et frispark rundt Stabæk-muren og i nettmaskene bak en forfjamset Marcus Sandberg. Den svenske målvakten var etter ballen, men kom til kort. Sandbergs keeperspill var ikke helt patent.

Storbæk hadde kun vært på banen i fire minutter før Sandefjords 3-2-scoring.

Det sto 1-1 til pause mellom lagene etter scoringer av Moussa Njie og Rufo. I det 55. minutt kunne Mohamed Fellah feire scoring i Sandefjord-debuten. Midtbanespilleren satte først ballen i stolpen, men tuppet returen i nettaket.

Kvarteret senere løp Franck Boli inn 2-2. Spissen gjorde ingen feil da han kom alene med keeper etter å ha blitt spilt gjennom av Filip Valencic. Det var Bolis åttende ligamål i år. Langt ut i overtiden la han på ett til.

Tam omgang

Før pause ble ikke Nadderud-publikummet servert en festforestilling. Det ble to scoringer, men utover det var det fryktelig tamt. Moussa Njie sendte Stabæk i føringen etter 17 minutter. Vertene holdt trykket oppe etter et frispark, og til slutt kunne Njie løpe ballen i mål. I forkant spilte Jeppe Moe en pasning på tvers av femmeteren.

Et snaut kvarter senere sto det 1-1 på lystavla. Moe mislyktes i sitt forsøk på å skjerme ut ballen, og det ga Christer Reppesgård muligheten til å legge inn langs bakken. Pasningen fant Rufo, som inne i boksen dro av en mann og scoret kaldt 1-1 bak Marcus Sandberg.

Fem minutter senere var Boli nær å ta Stabæk tilbake i ledelsen. Ivorien stjal ballen fra Marc Vales og kom alene med en utrusende Johnansen, men lobbforsøket landet på nettaket.

Stabæk har kun én seier på sine seks siste kamper, mens Sandefjord kun har vunnet to kamper på 21 forsøk i Eliteserien i år.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!