Ellevilt - og bittert

To «norske» mål ga ellevill jubel i Brugge. Men det var før de fikk vite resultatet fra Milano, som sendte dem ut av Champions League.

Da Bengt Sæternes satte ballen mellom beina til Bogdan Lobont til 2-1 for Brugge over Ajax, eksploderte Jan Breydel-stadion.

Seks minutter gjenstod. Men på Brugge-benken var det full forvirring om hvem som var videre fra gruppe H.

- Vi fikk høre at det stod 1-1 til pause, og vi hørte også at José Ignacio hadde scoret for Celta. Men plutselig var det noen som sa at det var 2-2, og vi visste ikke hva som var rett, sier Rune Lange til Dagbladet.

- Motivasjonsfaktor

Misforståelsen ble imidlertid raskt avklart. Det ble 2- 1 til Celta over et meget B-preget AC Milan - og dermed var spanjolene videre i Champions League på bekostning av Brugge. Men med seier over Ajax får den norske Brugge-trioen spille Uefa-cup over nyttår.

- Nærmere kunne vi ikke ha vært, slik sett er det bittert. Men det er en god motivasjon at vi er med i Uefa-cupen, sier Lange.

Brugge-manager Trond Sollied har måttt tåle sterk kritikk etter en meget svak seriestart, men det spørs om de hardeste kritikerne lar seg blidgjøre av Uefa-cup spill.
- Vi var veldig nære å nå målet og få jackpot, men stakk isteden av med den lille potten. Men det er en gulrot for klubben og spillerne å være med videre i Uefa-cupen og jeg tror vi kan nå langt der, sier Sollied til Dagbladet.

- Da vi startet Champions League sa vi oss fornøyde hvis vi kom til å nå Uefa-cupen, og jeg er derfor ikke spesielt skuffet. Det er lite vi kunne gjøre med at Milan ikke greide å vinne hjemme, sa Sollied.

- Suverent

Men det var to andre nordmenn det meste dreide seg om i går.

Rune Lange brant en kjempesjanse etter seks minutter, men gjorde opp ved å stange hjemmelget i ledelsen etter duell med John Heitinga 27 minutter ut i kampen. En totalt feilplassert Bogdan Lobont i Ajax-målet, var sjanseløs.

Lange fortsatte å herje med Ajax-forsvaret helt til han ble byttet med Sæternes etter 66 minuter. Og da ville ikke Sæternes være dårligere:

Seks minutter før slutt vendte han bort Grygera, og satte ballen fra halvt liggende posisjon mellom beina på Lobont.

- Det var helt suverent at Bengt scoret. Hvis ikke han hadde avgjort hadde jeg nok blitt liggende våken i natt og tenkt på alle sjansene jeg skulle satt i mål, sier Lange.

Men det var ikke nordmennene Trond Sollied brydde seg om:
- De kunne like gjerne vært to kinesere som scoret for min del.

<B>BITTERSØT JUBEL: </B> Rune Lange og hans lagkamerater kunne juble for seier og videre spill i UEFA-cupen. Den store gulrota - avansement i Champions League - gikk imidlertid fløyten da Celta overraskende slo AC Milan på bortebane.