Liverpool - Manchester City

Ellevilt drama: - Verdensklasse ganger to

For et drama det ble på Anfield. De to kanonene leverte en kamp som vil gå inn i Premier League-historien.

KLASSESCORING: Mohammed Salah spilte en stor kamp for Liverpool. Foto: Pa Photos.
KLASSESCORING: Mohammed Salah spilte en stor kamp for Liverpool. Foto: Pa Photos. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool - Manchester City 2-2 (0-0)

Alt lå til rette for en underholdende kamp når to av de aller største i Premier League sto på hver sin banehalvdel på Anfield, søndag kveld.

Og underholde var en underdrivelse. Begge lagene leverte en vidunderlig fotballkamp som til slutt endte med poengdeling.

Kampen vil nok bli husket i mange år framover som en av de mest underholde 90 minuttene som har blitt servert på en god stund.

- Jeg vil kalle den første omgang interessant, og den andre som en av de beste jeg noen ganger har sett, sa Erik Thorstvedt på TV 2s sending.

- Premier League er det beste, sa Pep Guardiola i et intervju etter kampen.

Tyranniserte Liverpool-forsvarer

Det var fra tribunen det kom mest underholdning innledningsvis, men etter 20 minutter begynte det å skje ting. Foden ble spilt igjennom etter strålende forarbeid av Silva. 21-åringen brant til, men en mesterlig Alisson i Liverpool-buret reddet de røde.

UROMOMENT: Phil Foden kjørte karusell med James Milner. Foto: AP
UROMOMENT: Phil Foden kjørte karusell med James Milner. Foto: AP Vis mer

10 minutter seinere var Foden på farten igjen, denne gangen ropte han på straffe etter en duell med Milner, med dommer Paul Tierney var ikke overbevist.

Pep Guradiolas menn fortsatte presset, og Liverpool sto i knestående i andre halvdel av første omgang. Foden holdt til tider lekestue med 14 år eldre Milner på Liverpool-backen, men lagene gikk like langt til pause.

Sim-SALAH-BIM

Jürgen Klopp var garantert ikke fornøyd med hva hans menn viste i den første omgangen, og etter hvilen virket det som han hadde tent spillerne sine.

For plutselig tok det fyr på Anfield.

Salah mottok ballen på egen banehalvdel og satt fart. Først dro han av Cancelo, før han sendte en presis stikker til Mané. Han gjorde ingen feil, og sendte hele Liverpool til himmels med en kontrollert avslutning.

Liverpool så ut til å ta over kampen etter scoringen, men de hadde glemt at kampens store spiller ennå var på banen. Phil Foden. Først mottak Jesus ballen og danset seg imellom noen røde spillere. Med en nydelig vektet pasning sendte han Foden i skuddleget, og vidunderbarnet banket inn utlikningen for City.

Men, men.. Mohamed Salah.

Plutselig bestemte den «egyptiske kongen» seg. Satt av gårde på et ellevilt dribleraid. Dro av en, dro av to og med feil bein sendte han Liverpool tilbake i ledelsen.

KLASSEMÅL: Mohammed Salah sendte Liverpool tilbake i ledelsen. Foto: Pa Photos
KLASSEMÅL: Mohammed Salah sendte Liverpool tilbake i ledelsen. Foto: Pa Photos Vis mer

- Verdensklasse ganger to, utbrøt Nils Johan Semb i kommentatorbua til TV 2.

Antiklimaks

Et høytsvevende Liverpool ble fort puttet tilbake på bakken. 80 minutter sto på klokka da det var Citys talisman som hadde bestemt seg. Kevin De Bruyne dro til på direkten fra cirka. 16 meter. Via Matip snek ballen seg i mål og det var igjen uavgjort.

UTLIGNET: Kevin De Bruyne stilnet Anfield. Foto: AFP
UTLIGNET: Kevin De Bruyne stilnet Anfield. Foto: AFP Vis mer

Flere mål ble det ikke, og lagene delte poengene i en sinnssyk kamp på Anfield.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer