Manchester United vant 3-2 mot Southampton

Ellevilt drama da brennhete Lukaku reddet seieren i sluttminuttene

- En kamp som hadde alt, sier Ole Gunnar Solskjær.

FEIRET: Romelu Lukaku sikret tre poeng for Manchester United. Foto: NTB Scanpix
FEIRET: Romelu Lukaku sikret tre poeng for Manchester United. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Manchester United - Southampton 3-2 (0-1)

MANCHESTER / OSLO (Dagbladet): Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United hadde muligheten til å ta tilbake fjerdeplassen etter at Arsenal spilte 1-1 mot Tottenham tidligere i dag.

Uavgjortresultatet gjorde også at de røde djevlene ville snuse på tredjeplassen hvis de tok tre poeng mot Southampton.

Etter 1-0-ledelse til Southampton og et sjansesløseri av dimensjoner i første omgang, så det derimot ut som at Solskjær skulle gå på sitt tredje poengtap i Premier League.

Utskjelte Andreas Pereira, som ble slaktet etter 2-2-kampen mot Burnley tidligere i vinter, ville det annerledes med scoring og målgivende.

Men da snuoperasjonen så ut til å bli et faktum, vartet James Ward-Prowse med en ny lekkerbisken og 2-2 på Old Trafford.

Ole Gunnar Solskjær har derimot lært mye av Alex Ferguson, og på Old Trafford fikk vi se nok et eksempel av Solskjær-time da Lukaku satte inn sitt andre mål for kvelden i det 89. minutt.

Belgieren fikk ballen på 20 meter, vendte lekent bort en Southampton-spiller og lurte ballen i lengste hjørnet med høyrebeinet.

Det ser så enkelt ut.

Premier League:

Manchester U. – Southampton 3-2 (0-1)

74.459 tilskuere.

Mål: 0-1 Yann Valery (26), 1-1 Andreas Pereira (53), 2-1 Romelu Lukaku (59), 2-2 James Ward-Prowse (75), 3-2 Lukaku (89).

(NTB)

- Hadde alt

- Det var en kamp som hadde alt. Det var en åpen kamp, de kom hit for å slå oss. Vi burde ledet med en eller to de første fem minuttene. Vi startet kampen bra, så roet de seg ned. De to målene de scoret var fantastiske, men jeg syns laget var fantastisk. Guttene leverte en fantastisk andreomgang, sier Solskjær etter kampen.

Selv om Southampton tok en tidlig ledelse og seinere utliknet, mistet de røde aldri troen på tre poeng.

- Troen er der, for de har gått så lenge uten å tape kamper, her i England. Troen er der. De ønsker å ha ballen, selvtillliten er høy. De to avslutningene fra Rom (Lukaku) var klasseavslutninger, og jeg gleder meg over at Andreas (Peireira) fikk en scoring, sier Solskjær.

- 3-2, vi gjør det på den vanskelige måten, det er derfor du blir grå i hårene på slutten, sier Solskjær om kampen.

Lukaku ble United-helt med to scoringer i kveld. Kraftspissen sier at det var en veldig viktig seier for de røde.

- Ja, det var det. Vi visste at vi måtte vinne kampen i dag og vi klarte det. Det var ikke den beste kampen fra vår side, for å være ærlig. Vi vinner kampen, det er det viktigste, sier Lukaku etter kampen.

PSG neste hinder

Seieren gjør at Manchester United rykker opp på fjerdeplass på tabellen.

Arsenal, som ligger på femteplass, ligger ett poeng bak, mens Tottenham, på tredjeplass, ligger tre poeng foran.

Topp fire-plassering gir plass i Champions League-gruppespillet neste sesong.

Ole Gunnar Solskjærs menn reiser nå til Paris i håp om å skrive historie mot Paris Saint-Germain. Ingen lag har gått videre i Champions League (siden 92/93) etter å ha tapt med to eller flere mål på hjemmebane i den første kampen.

- Vi vet vi har vært fantastiske på bortebane, men vi møter et fantastisk lag. Vi kan dra dit med selvtillit, vi har ingenting å tape. Vi drar dit og prøver. Hvis vi er med i kampen med en halvtime igjen å spille, så kan alt kan skje, sier Solskjær, som sier at det «ikke er over».

Store Lukaku-sjanser

Romelu Lukaku er i flyten etter to scoringer mot Crystal Palace, men i den kampen åpnet han med en kjempemiss.

Det samme skulle skje i åpningsminuttene mot Southampton, men problemet denne gangen var at også de neste mulighetene skulle ende med bom.

Først ble skuddet til belgieren avverget av Angus Gunn. Deretter falt ballen i beina på Lukaku etter en stuss fra Chris Smalling på et hjørnespark, men belgieren satte ballen rett på Southampton-keeperen fra fem meter.

United-fansen følte nok at de burde ha ledet på dette tidspunktet, men det tok ikke lang tid før det var de som følte seg heldige.

Southampton angrep på venstresiden, noe som endte i at en ball ble spilt bak forsvaret mot Ryan Bertrand på løp. Venstrebacken så ut til å være forbi Smalling, men United-stopperen tok et godt tak i trøya til landsmannen, som gikk i bakken.

Ingenting, var hoveddommer Stuart Attwells dom.

Kremmerhus av 20-åring

Southampton-fansen følte seg snytt, men det tok ikke lang tid før de tilreisende fra kystbyen skulle få en grunn til å juble.

Charlie Austin mottok ballen utenfor Uniteds sekstenmeter, og trillet ballen videre til Yan Valery. Da Luke Shaw ga franskmannen litt for mye rom, nølte ikke 20-åringen, og smalt ballen i nærmeste kryss fra om lag tjue meter.

- Jeg tror det kan stilles spørsmål, basert på David de Geas standard, ved at han slipper inn derfra. Avslutningen er hard og rask, men de Gea er med og får ei hånd på den, kommenterte BBC-ekspert Matthew Upson.

United presset på for utlikningen og kunne ha scoret ved flere anledninger før pause, men ting ville ikke sitte for Lukaku.

Først slo Shaw en flott pasning inn mot Lukaku, men belgieren bommet på ballen etter å ha blitt forstyrret av Marcus Rashford. Deretter fikk belgieren et ditto godt innlegg av Andreas Pereira, men tankspissens heading gikk utenfor.

Ellevill andre omgang

Ole Gunnar Solskjær måtte se at laget hans lå under etter første omgang, noe som var første gang for han i Premier League som United-manager.

Nordmannen fikk derimot en fryktelig start på andre omgang da Alexis Sánchez måtte ut med det som så ut som en vridning i kneet.

Da chileneren hadde gått av banen, slo United umiddelbart til.

Utskjelte Andreas Pereira mottok ballen 30 meter fra mål, tok noen steg med ballen, før han skrudde den nydelig i krysset fra langt hold.

23-åringen mottok velfortjent hyllest av United-fansen på Old Trafford, og det tok bare seks minutter før hjemmepublikummet igjen reiste seg opp fra stolene sine.

Luke Shaw fant Pereira, som spilte gjennom Lukaku, som muligens sto i en hårfin offside. Belgieren, som hadde misset ved fire anledninger i første omgang, prikket ballen i det lengste hjørnet fra elleve-tolv meter.

Manchester United presset på for å drepe kampen, men det var langskuddenes dag på Old Trafford, og da dødballspesialisten James Ward-Prowse fikk sjansen på frispark et kvarter før slutt, curlet han inn 2-2 på lekkert vis.

Dramaet ville derimot ingen ende ta, og i det 89. minutt sørget Lukaku for det igjen eksploderte på Old Trafford da han skrudde inn 3-2 fra seksten meter.

Paul Pogba hadde sjansen til sette spikeren i kista da United fikk straffe på overtid, men Angus Gunn reddet straffen til franskmannen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer