Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ellevilt drama: Thingnes Bø vant med to bom og sikret norsk rekorddag

Selv med to bom fikk Johannes Thingnes Bø sin revansje og tok OL-gull på normaldistansen. Med det sørget han for en historisk norsk OL-dag.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG/OSLO (Dagbladet): De norske skiskyttergutta - først og fremst Johannes Thingnes Bø - har skuffet innledningsvis i OL. Spesielt med tanke på at 24-åringen har dominert i verdenscupen og vunnet hele åtte renn denne sesongen.

Torsdag hadde endelig vinden løyet i Pyeongchang, noe som ga bedre skyteforhold. Bø bommet likevel to ganger - men var uslåelig i sporet.

Og da Martin Fourcade sprakk på siste stående skyting, var plutselig Bø i gullkampen igjen. Bak kom en svenske og en slovener som truet seieren. Svensken bommet og Fak fylte - men var for treig i sporet.

Da ble det norsk gull - og satt en ny norsk rekord.

Den gamle rekorden var på tre gull og to bronse på én og samme dag under OL i 1952. I dag har vi tatt tre gull, to sølv og én bronse.

- Jeg tenkte ikke at det kunne bli gull på siste skyting. Jeg hadde en superbra dag i sporet, og formen ble bare bedre og bedre underveis. Litt flaks har jeg, men også litt dyktighet. Det er spesielt. En gullmedalje er den største drømmen som går an, sier Johannes Thingnes Bø til TV Norge.

Som brøt sammen i gråt på TV da han skjønte gullet var hans.

- Det er den beste følelsen i hele verden. Jeg er veldig lykkelig.

BRØDREKLEM: Det ble et emosjonelt øyeblikk for brødrene Bø da yngstebror Johannes tok OL-gull. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
BRØDREKLEM: Det ble et emosjonelt øyeblikk for brødrene Bø da yngstebror Johannes tok OL-gull. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Tidvis god skyting

Johannes Thingnes Bø var førstemann ut av nordmennene. Han bommet en gang på første skyting, og fikk ett tilleggsminutt. Bildene viste også at bommen var veldig hårfin.

Han tok seg sammen til neste skyting, og skjøt fullt og raskt. Det fulgt han opp på tredje. På siste skyting skjøt han en bom - men med forrykende langrennstid var han fortsatt med i medaljekampen.

VENTER SPENT: Det ble noen nervepirrende minutter i målområdet for Johannes Thingnes Bø. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
VENTER SPENT: Det ble noen nervepirrende minutter i målområdet for Johannes Thingnes Bø. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer

Veteranen Emil Hegle Svendsen skjøt fullt på første skyting og tok en foreløpig ledelse. Det samme gjorde Tarjei Bø.

Svendsen fulgte for øvrig opp med to bom på første stående, og det var dermed kjørt med tanke på medalje.

Fourcade-sprekk

Storebror Bø fortsatte imidlertid å fylle - og skjøt for gull på siste.

Men da kom dessverre sprekken for 29-åringen fra Stryn. To bom - og ute av medaljekampen. Man kunne også se at en skuffet Bø tok seg ei tenkepause etter målgang.

Den franske skiskytterkongen Martin Fourcade skjøt prikkfritt på de første tre, men på fjerde og siste kom sprekken: Fourcade bommet to ganger, og mistet med det seieren.

Jakov Fak tok sølvmedalje. Emil Hegle Svendsen ble til slutt nest beste nordmann på en niendeplass, mens Tarjei Bø ble nummer 12.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!