FOR ET GODT FORMÅL. Det ble rekordlang kamp for Guinness og over en million dollar til kreftforskningen, da blant andre den tidligere Oilers-stjerna Janne Niinimaa stilte opp i veldedighetskamp. Arkivfoto: REUTERS.
FOR ET GODT FORMÅL. Det ble rekordlang kamp for Guinness og over en million dollar til kreftforskningen, da blant andre den tidligere Oilers-stjerna Janne Niinimaa stilte opp i veldedighetskamp. Arkivfoto: REUTERS.Vis mer

Ellevilt med 4190 mål i samme hockeykamp

Skaffet en million dollar til kreftforskning og plass i Guinness rekordbok.

(Dagbladet): Flere tidligere hockeystjerner var med på historiens lengste hockeykamp i Edmonton.

Målet var å samle inn en million dollar til kreftforskningen og å spille en rekordlang kamp. Det ble suksess på begge punkter.

Over 1,1 millioner dollar og en 250 timer lang kamp betyr også plass i Guinness rekordbok.

Janne Niinimaa, tidligere stjernespiller i Edmonton Oilers deltok, men var temmelig skeptisk på forhånd.

Han mente eksperimentet virket for tøft.

- Da jeg gikk inn i det første byttet på fire timer, tenkte jeg at dette kunne jeg aldri greie å gjennomføre, forteller Niinimaaa til Edmontonsun.

Skiftene gikk på fire, fem og seks timers intervaller.

- Vi sto opp på alle mulige tider over flere dager for å spille hockey. Det var ubeskrivelig hardt. Men nå står vi der etter en kamp på 250 timer, sier Niinimaa fornøyd.

Rødt lag slo hvitt lag 2145 - 2045. En differanse på 100 mål.

Men Alberta Cancer Foundation ble kampens store vinner.

Historiens lengste kamp før det vellykkede rekordforsøket var fra 1936. Den endte etter 176 minutter og 30 sekunder. Det var sluttspillkampen mellom Detroit Red Wings og Montreal Maroons. Detroit vant 1-0, skriver Expressen.