Liverpool - Newcastle

Ellevilt overtidsdrama

Liverpool trengte tre poeng for å henge på tittelrivalene. Det hele ble avgjort sju minutter på overtid.

JUBEL: Jürgen Klopp kunne pustet lettet ut etter Fabio Carvalhos 2-1-scoring sju minutter på overtid. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix
JUBEL: Jürgen Klopp kunne pustet lettet ut etter Fabio Carvalhos 2-1-scoring sju minutter på overtid. Foto: Phil Noble / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Liverpool - Newcastle 2-1 (0-1)

Liverpool fikk en begredelig start på sesongen. Etter tre kamper var beholdningen fattige tre poeng, og en forsmedelig smell mot rival Manchester United. Men i helga fikk et forskrekket og lamslått Bournemouth kjenne på storklubbens vrede.

Mannskapet til Jürgen Klopp ga seg ikke før måltavla viste 9-0, og med det satt mange igjen med en følelse av at det rødkledde og velsmurte seiersmaskineriet på nytt var på vei opp i marsjfart.

Men Newcastle, som stilte med sin svenske nysignering Alexander Isak på topp, sto uten tap før kveldens oppgjør på Anfield. Ei rekke det lenge så ut som om de skulle holde.

FORNØYD: Jurgen Klopp. Foto: Reuters
FORNØYD: Jurgen Klopp. Foto: Reuters Vis mer

Ni poeng

Nevnte Isak satte på lekkert vis inn 0-1 like før hvilen før Firminho sørget for balanse i regnskapet etter en drøy time, og sju minutter på overtid dunket Fabio Carvalho vinnermålet i nettaket med kampens aller siste spark på ballen.

Dette på en kveld der Erling Braut Haaland noterte seg for sitt andre Premier League-hattrick og Arsenals brasilianske superduo sikret London-lagets femte strake seier.

Dermed er Liverpool allerede sju poeng bak tabelltoppen etter fem runder.

Neppe et sted de så for seg at de skulle være for en måned siden, men takket være Carvalhos overtidsscoring er de hakket nærmere enn de kunne vært.

MATCHVINNER: Fabio Carvalho. Foto: AFP
MATCHVINNER: Fabio Carvalho. Foto: AFP Vis mer

Tamt

Liverpool gjorde ingen endringer fra laget som nedsablet Bournemouth, men der de lørdag kom ut av spillertunnelen med et smell, ble kveldens første omgang en relativt sedat affære.

Gjestenes Ryan Fraser noterte seg for en frekk vending og et halvfarlig skudd etter 17 minutter, og Kieran Trippier skrudde et frispark rett på Allison etter en snau halvtime.

Hjemmelagets eneste mulighet var det Luis Diaz som fikk om lag fem minutter seinere. Etter en strålende frispilling fra Firminho rundet kolombianeren Nick Pope, men klarte ikke å få avslutningen innenfor stengene.

Og der Diaz ikke klarte å forvalte sin mulighet alene med keeper, skulle Isak vise seg å være langt mer klinisk.

I det 38. minutt påtok Sean Longstaff seg rollen som servitør, og Allison var sjanseløs på svenskens nådeløse avslutning. En perfekt start på Premier League-karrieren for 22-åringen som kom fra Real Sociedad i forrige uke.

DEBUTANT: Alexander Isak. Foto: PA Photos
DEBUTANT: Alexander Isak. Foto: PA Photos Vis mer

Tre centimeter

Knappe ti minutter var spilt av den andre omgangen da de tilreisende Newcastle-supporterne trodde deres nye juvel hadde doblet ledelsen, men reprisen viste at svensken korrekt ble avblåst for en hårfin offside.

Og ikke lenge etter at tre ørsmå centimetere sto i veien for at Newcastle kunne doble ledelsen svarte vertene.

Harvey Elliott fant Mohamed Salah på en kontring, og egypteren serverte på lekkert vis Firminho som satte ballen presist til venstre for Pope i Newcastle-målet.

Hjemmepublikummet på Anfield ante håp, og med The Kop i ryggen presset de rødkledde tidvis Newcastle helt inn på egen femmeter.

Pope stoppet Diaz fra både 10 og 20 meter, og Fabinho blåste to halvgode muligheter over tverrliggeren. Newcastle kjempet tappert, men sju minutter på overtid måtte de gi tapt.

Med kampens aller siste spark på ballen, dunket Carvalho ballen i nettaket etter en corner, og Klopp kunne puste lettet ut på sidelinja.

Tabellen

Arsenal550013-415
Manchester C.541019-513
Tottenham532010-411
Brighton53116-310
Liverpool522115-68
Leeds52218-58
Fulham52218-78
Southampton52127-97
Chelsea52126-87
Brentford513110-76
Newcastle51317-66
Manchester U.42024-76
Crystal Palace51227-95
West Ham51132-64
Nottingham F.51132-114
Bournemouth51132-164
Everton50324-63
Wolverhampton50322-43
Aston Villa51044-93
Leicester40136-101

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer