Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidretts-VM, London:

Ellevilt seertall for Warholms gulløp

Hele 1,1 millioner nordmenn benket seg foran TV-skjermen da Karsten Warholm løp inn til et overbevisende VM-gull på 400 meter hekk i London onsdag.

GULL: 1,1 millioner nordmenn så karsten Warholm vinne guletl på 400 meter hekk finalen i friidretts VM onsdag kveld.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GULL: 1,1 millioner nordmenn så karsten Warholm vinne guletl på 400 meter hekk finalen i friidretts VM onsdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det opplyser NRK. Statskanalen hadde et snitt på 853.000 seere mellom 21.30 og 23.03 onsdag kveld. Det ga en andel på 60 prosent.

- Dette er høye tall for en sportssending i dagens TV-marked og spesielt for en friidrettssending i august. Det at nesten 3 av 4 av dem som så på TV i minuttene løpet gikk fulgte sendingen, vitner om at store sportsprestasjoner fortsatt evner å samle et stort TV-publikum, sier Håkon Lund Sørensen i NRK Analyse.

Warholm ble verdensmester med tiden 48,35. Seiersmarginen var på 14 hundredeler. Det var Norges første VM-gull av en baneløper på herresiden noensinne.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!