SYK: Per Elofsson, her under OL i Pyeongchang i vinter. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SYK: Per Elofsson, her under OL i Pyeongchang i vinter. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Per Elofsson fikk slag

Elofsson alvorlig syk: - Klarer knapt å gå på do

Per Elofsson (41) fikk hjerneslag.

Per Elofsson (41), som i sin tid var en av verdens aller beste langrennsløpere og har tre VM-gull, har blitt syk. Det melder han på sin Instagram-konto. Under bildet skriver han at han har fått slag.

- Jeg forsto at noe var alvorlig feil. Siden den gang har jeg knapt klart å gå på do selv, og i alle fall ikke klart å skrive meldinger, skriver Elofsson.

Under bildet har han fått utallige lykkeønskninger, blant annet fra Magdalena Forsberg og Anders Södergren.

- Kom igjen, Per. Dette klarer du. Du er en fighter, brett opp ermene og sett deg mål. Men la det ta den tiden det tar, skriver Södergren.

Plutselig syk

Han forklarer hvordan livet for tre uker siden var helt normalt, før sykdommen plutselig slo til.

Elofsson bor sammen med kjæresten Ida Backlund i svenske Umeå. Han har to barn fra et tidligere forhold. I september fikk paret sitt første barn sammen.

Elofsson la opp i 2005, etter å ha slitt med å finne storformen. I karrieren tok han blant annet tre VM-gull og to seire i verdenscupen sammenlagt. Siden har han blant annet jobbet som langrennsekspert i Sverige.

Svensken har tidligere vært åpen om at han røk på en overtreningssmell. Det utviklet seg til å bli et mareritt.

Overtrent

Han fikk en infeksjon i kroppen etter OL i Salt Lake City (2002). Han hadde belastet kroppen for hardt.

- Likevel kom jeg tilbake og vant et VM-gull på skiathlon i Val di Fiemme i 2003. Jeg håpte det skulle bli et vendepunkt, men det skjedde ikke. Da jeg begynte på opptreningsperioden igjen, kjentes ikke kroppen «fresh» ut, sa Elofsson til Dagbladet under OL i Pyeongchang tidligere i år.

- Jeg gikk på en skikkelig overtreningssmell og kom aldri tilbake etter det. Jeg vet veldig godt hvor frustrerende det er når man tror kroppen fungerer bra, men så går det galt når man konkurrerer, sier Elofsson.

Dagbladet har prøvd å komme i kontakt med Per Elofsson mandag, foreløpig uten hell.