Elofsson diskes ikke

SOLDIER HOLLOW: Per Elofsson har brutt det olympiske charteret. Men regelbruddet vil ikke føre til noe annet enn en advarsel.

Les også:

Elofsson kan bli disket

I dag har Elofsson signert en artikkel i den svenske avisa Expressen. Under OL er totalforbud for utøverne å gjøre slike ting. De har ikke engang lov til å oppdatere sine egne hjemmesider på nettet.

Artikkelen i Expressen er et klokkeklart brudd på charteret.

Det innrømmer selv den mest motvillige svenske.

- Klart det er et brudd, vi ser alvorlig på dette, sier den svenske pressesjefen Bjørn Folin til Dagbladet.no.

Seint i går kveld var Per Elofsson fortsatt uvitende om rabalderet han har satt i gang ved å skrive artikkelen. Slik løpet utviklet seg for svensken, valgte lederne i stor grad å skjerme ham for pressen.

Han har derfor ikke kommentert saken selv.

- Men vi skal ta dette opp med ham senere i kveld, sier Folin til Dagbladet.no

Ingen unnskylkdning

Elofsson har skrevet artikkelen for flere uker siden, og var ifølge svenske ledere ikke klar over at den skulle trykkes i dag, etter at OL-ilden var tent.

- Men det er ingen unnskyldning. Alle utøvere er grundig instruert i hvordan de skal forholde seg til OL-reglene. Det som har skjedd her er et klart brudd på dette, sier Folin.

Norske ledere har minst like strenge regler overfor sine utøvere etter at Bjørn Dæhlie i sin tid ble

truet med diskvalifikasjon for nogenlunde samme forhold.

IOC gjorde ikke noe annet enn å komme med en forsiktig advarsel.

De vil ikke gjøre noe annet med Elofsson heller, men er tvunget til å ta saken opp til behandling om det kommer en «anmeldelse» på svensken.»

Det gjør det i alle fall ikke fra norske ledere. De bestemte seg allerede før tremila for å la saken ligge, uansett om Elofsson vant eller ikke.

Samtlige regel-eksperter Dagbladet.no har snakket med i dag utelukker at avisartikkelen vil få noe etterspill for Elofsson.Men saken har skapt oppstyr i den svenske leiren, og en regelinnskjerping vil bli gjort umiddelbart.

Også Expressen har fått ei kraftig skrape av de svenske OL-lederne.

- De burde vite bedre, tordner Bjørn Folin.

Det var rett og slett ikke Per Elofssons dag i dag.

TRØBLETE START: Per Elofsson. Foto: SCANPIX/AP