Elofsson slo Dæhlie: - Vi har fått revansj

Svenske Per Elofssons seier over Bjørn Dæhlie i verdenscupen i langrenn i helgen, betyr mye for den svenske selvtilliten. «Efter flera år av norsk förnedring har vi fått revansch,» skriver Aftonbladet. «Efter fyra långa år kom den efterlängtade skidsegern för Sverige,» skriver Dagens Nyheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

IKKE FORT NOK: Dæhlie slått av svensken Per Elofsson.

Alle snakket om Per Elofsson (21) etter verdenscuprennene i Muonio i helgen. Bjørn Dæhlie er for en gangs skyld satt i skyggen. Fra ni kilometer til målpassering på tikilometeren lørdag, ble vår egen skikonge slått sønder og sammen av den unge svensken. Söta bror tyner seiersrusen, og i dag var sportssidene i svenske aviser fulle av patriotisme - på bekostning av skinasjonen Norge:

«Två dagar i rad har han åkt snabbare än Björn Dählie. Två dagar i rad har han stått överst på pallen,» skriver tabloidavisen Expressen.

Revansj og opprettelse«År efter år har norrmänen krossat oss i skidpåren,» skriver tabloid-konkurrenten Aftonbladet, «Men i helgen har vi äntligen fått upprättelse.» Aftonbladet er i det hele tatt den avisen som smører tjukkest på, og fortsetter ufortrødent:

«Efter flera år av norsk förnedring har vi fått revansch. Dählie & gänget sliter sina hårtussar och skakar undrande på sina huvuden åt den svenske yngligen.»

Og ganske riktig. Det ble observert noen rynker i panna på skikongen etter målpassering, og han innrømmet overfor Dagbladet at han ble litt «kjørt og stiv» de siste kilometrene. Dæhlie gikk dessuten langt i sin karakteristikk av unggutten: «En tøffing - og han har alderen med seg».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer