Elofsson vant nytt VM-gull

LAHTI/OSLO: Svenske Per Elofsson var i en klasse for seg, og vant i suveren stil i dagens jakstart. Thomas Alsgaard avanserte til sjetteplass etter en sterk avslutning.

Myllylä trekker seg fra jaktstarten

Finsk dominans, Alsgaard sprakk

Per Elofsson sikret sitt andre VM-gull etter å ha slått knock-out på Jari Isometsä i dagens jakstart. Svensken gikk ut tre sekunder bak den finske hjemmefavoritten, men brukte få hundremeter på å innhente forspranget. Løperne fulgte hverandre til vel seks kilometer, men da slo Elofsson til og Isometsä hadde ingen mulighet til å følge. Dermed ble det finsk sølvmedalje, mens tysk-spanske Johan Muhlegg sikret bronsen.

Super-ski

For nordmennene ble det en oppløftende andre del av jakstarten. Thomas Alsgaard gikk ujevnt, men i utforbakkene inn mot stadion var han i egen klasse, og avanserte fra fjortende til sjette plass. På fristilsdelen av jaktstarten gikk han bare ett sekund saktere enn gullvinner Elofsson. Likevel var han langt fra fornøyd.

- Det gikk forferdelig tungt. Jeg hadde ikke nubbesjanse i motbakkene, men hadde vanvittig gode ski og gled inn seks-sju sekunder i hver utforbakke, sier Alsgaard til NRK.

- Sjetteplass er bra, men jeg kom hit for å vinne. Jeg er derfor skuffa fordi kroppen ikke fungerer, sier han.

Øynet bronsemedalje

Den oppfatningen delte landslagssjef Pål Gunnar Mikkelsplass. - Thomas var frisk på slutten, men han kan så mye bedre. Potensialet er enormt i den kroppen, sier Mikkelplass til Dagbladet.no

Også Tor Arne Hetland gikk et godt løp, og avanserte fra fjortende til åttende plass.

- Det gikk greit hele veien. Jeg så bronsemedaljen i tunnelsynet, men det gikk dessverre ikke, sier han.

For Kristen Skjeldal gikk det mye tyngre. Fristilseksperten gikk ut med medalje i blikket, men ramlet tilslutt ned på ellevte plass.

- Det var beinhardt og jeg hadde ikke trykk i beina i det hele tatt. Forkjølelsen har nok satte meg tilbake, sier Skjeldal til Dagbladet.no

SUVEREN: Per Elofsson tok sin andre VM-tittel i suveren stil.
UTFOR: Thomas Alsgaard var suveren i utforkjøringene, men tapte mye i motbakkene.