VANT: Sør-afrikaneren Ernie Els vant British Open i golf etter en nervepirrende avslutning. Foto: Reuters / Brian Snyder
VANT: Sør-afrikaneren Ernie Els vant British Open i golf etter en nervepirrende avslutning. Foto: Reuters / Brian SnyderVis mer

Els vant etter Scott-kollaps

- Av en eller annen grunn var det min tur.

Sør-afrikaneren Ernie Els vant British Open i golf etter en nervepirrende avslutning.

Australieren Adam Scott ledet med seks slag på Els før den siste runden, men fire bogeys (ett slag over par) på rad gjorde at hans langt mer erfarne konkurrent kunne stikke av med tittelen med ett slags margin.

- Av en eller annen grunn var det min tur. Mange har trodd at jeg ikke kunne ta enda en major-tittel, sa Els etter den overraskende seieren.

Els gikk den siste runden på to under par, og endte på sju under par etter de fire rundene. Sørafrikaneren vant turneringen for ti år siden, som var hans foreløpig siste major-tittel. Tidligere i karrieren har han to seire i US Open fra 1994 og 1997.

Adam Scott var ikke særlig glad etter fullstendig kollaps på de fire siste hullene på den aller siste runden.

- Selvfølgelig er jeg skuffet. Alt var i mine hender, men slikt kan hende på en bane som denne i British Open. Alt så bra ut fram til i dag, og spillet tidligere i turneringen var jeg svært godt fornøyd med, sa Scott.

Tiger Woods, uten major-tittel siden 2008, delte tredjeplassen i turneringen med landsmannen Brandt Snedeker.

(NTB)