Else-Marthe dropper EM

- Ikke like motivert som før OL, sier Sørlie Lybekk.

Else-Marthe Sørlie Lybekk har bestemt seg. Hun sier nei til å spille håndball-EM for Norge i desember.

- Jeg har virkelig kjent etter, men jeg har ikke samme motivasjon som før OL. Det er hyggelig at jeg har fått så mye støtte, men det er bare jeg som kunne kjenne på lysten, sier Nordstrand-spilleren til NTB.

Sørlie Lybekk vendte tilbake til norsk håndball før denne sesongen etter flere år i Tyskland. Landslagssjef Marit Breivik er ikke overrasket over avgjørelsen. 

- Else-Marthe hadde egentlig bestemt seg for dette før OL, men hun gikk en ny runde etterpå. Det var mange som sa at hun ikke kunne slutte nå som hun var så god. Samtidig har hun vært med på det som er å vinne med landslaget, og nå er hun i gang med en krevende jobb, sier Breivik til NTB. 

- Hun har en forsvarskvalitet som står over de andre strekspillerne, men vi har mange gode navn i denne posisjonen. Isabel Blanco er klar for å krige igjen. Marit Malm Frafjord er meget god. I tillegg kommer Heidi Løke som et skudd i Larvik for tiden. Et siste navn er unge Pernille Wibe, sier Breivik.

Rutinen til Else-Marthe Sørlie Lybekk besitter ingen av dem. Hun står med 215 landskamper og 598 mål siden debuten i november 1997.

På fredag ble det kjent at det også er svært usikkert om Gro Hammerseng og Katja Nyberg blir med til Makedonia-EM.

(NTB)

BLIR IKKE MED VIDERE: Else-Marthe Sørlie Lybekk har bestemt seg for å gi seg på landslaget. Foto: AFP
BLIR IKKE MED VIDERE: Else-Marthe Sørlie Lybekk har bestemt seg for å gi seg på landslaget. Foto: AFP Vis mer
Else-Marthe dropper EM