- Else-Marthe var helt vill i blikket

Ville vinne for alt i verden.

PARIS (Dagbladet.no): Norge - Tyskland 33-30. Else-Marthe Sørlie Lybekk er den eneste jenta på laget som tidligere har vunnet et VM-gull.

Men tro ikke at hun var mindre tent enn de andre jentene foran lørdagens semifinale av den grunn. Antageligvis var hun den som var mest tent av alle.

Hadde Norge gått på en smell mot tyskerne hadde hun nemlig blitt møtt av et mareritt når hun etter jul kommer tilbake til Leipzig.

- Dette var den siste kampen i verden jeg ville tapt, bortsett fra en VM-finale, sier hun til Dagbladet.no.

Tent fra start

- Jeg hadde definitivt fått gjennomgå når jeg kommer tilbake til Tyskland om de hadde slått oss.

For er det noe idrettsutøvere kan, så er det å mobbe hverandre og minne hverandre på slike ting. I stedet måtte de tyske jentene etter kampen tørke tårer og rett og slett gratulere Else-Marthe.

Det ble en skikkelig jubelkveld for henne i den franske hovedstaden. Ikke bare vant Norge, men hun spilte også en superkamp.

STOR KAMP: Else-Marthe Sørlie Lybekk var utrolig tent før møtet med Tyskland og leverte en oppvisning til 20 i stil. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix
STOR KAMP: Else-Marthe Sørlie Lybekk var utrolig tent før møtet med Tyskland og leverte en oppvisning til 20 i stil. Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix Vis mer

Hun scoret de tre første målene, hadde nettet fem før det var spilt 18 minutter og endte med åtte scoringer på ni skudd.

- Else-Marthe var helt vill i blikket før kampen, men selv om hun var veldig tent, var hun også rutinert og rolig på banen, sier Gro Hammerseng.

Scoret fra distanse

Etter kampen sto Marit Breivik og så på den offisielle statistikken fra semifinalen.

- Skal vi se om Else-Marthe fikk registrert det skuddet i andreomgang som distanseskudd ... Ja, det gjorde hun, sier Breivik og smiler fornøyd.

Linjespilleren selv trodde nesten ikke det hun så da ballen føyk i nettet.

- Det må jo nesten ha vært et varsku for tyskerne, når Martha går opp på ni meter og scorer. Jeg tror jeg aldri har scoret fra distanse på landslaget før, sier Sørlie Lybekk.

Nå venter Norges første VM-finale siden 2001. Da ble det tap. Forrige - og eneste - gang Norge har blitt verdensmestere var på hjemmebane i 1999.

Da var Else-Marthe med. Men som hun sier:

- Det er så lenge siden at det har jeg nesten glemt.

Russerne på sin side er ute etter revansje for finaletapet mot Norge i EM i fjor.

- Begge lagene har med seg en god følelse inn i finalen og begge vil ha gull.