Else-Marthe vil stagge Kjersti

Else-Marthe Sørlie (22) er utnevnt til Norges nye visekaptein i håndball. Den unge veteranen med 66 landskamper vil prøve å få med flere jenter i angrepsspillet enn motoren Kjersti Grini (29).

- Jeg vil prøve å stagge Kjersti litt. I avgjørende faser av kampene tar Kjersti et stort skuddansvar, men det er både på godt og vondt. Vi må få frem flere spillere som tør å ta ansvar i kritiske situasjoner, sier Sørlie til Dagbladet.

Kvitt kyllingstempelet

Landslagssjef Marit Breivik valgte Sørlie til visekaptein av flere årsaker.

- Hun har gode sportslige kvaliteter både på banen og i treningsarbeidet. Dessuten har hun flotte personlige egenskaper og gode holdninger. Jeg tror hun vil utgjøre et sterkt kapteinsteam sammen med Kjersti, som har andre egenskaper, sier Breivik.

Hun fikk vite om visekaptein-rollen tidligere denne uka.

- Det er en tillitserklæring og jeg er en av de spillerne i troppen med mest mesterskapserfaring, sier 22 åringen.

Hun er glad for at hun ikke lenger er yngst i troppen.

- Endelig er jeg ikke kyllingen. Det er en god følelse, sier Sørlie

Medaljetro

Den nye visekapteinen mener jentene må gå for medalje. Hun ble ennå sterkere i medaljetroen etter dagens pressekonferanse.

- Medalje er absolutt en realistisk mulighet og jeg får enda mer troen på det etter å ha sittet og hørt Marit Breivik skryte av hvor gode vi er, sier Sørlie.

Hun mener den største forskjellen fra OL-troppen er at både Cecilie Leganger og Heidi Tjugum er borte.

- Vi er bortskjemt med gode keepere. Siden vi ikke har de to keeperne må vi utvikle oss videre i forsvarsspillet. Jeg tror keeperne i troppen blir bedre og vil fylle tomrommet på en god måte, sier Else-Marthe Sørlie.

HAR TILLIT: Landslagssjef Marit Breivik har stor tillit til Else-Marthe Sørlie. Så stor er tilliten at Else-Marthe har fått rollen som visekaptein i EM i Romania.