Else-Marthe yngst og best

Yngst, best og sulten på EM-triumf. Et år etter landslagsdebuten er Else-Marthe Sørlie norsk nøkkeljente på veien mot gull. I dag førte hun an da Polen ble slått 30-19.

Triumfen sendte det norske laget tilbake på riktige skinner.

- Etter de to første kampene (Russland og Makedonia) skjønte vi at det var her og nå det gjaldt. Det føltes lettere i beina etter søndagens hvile, sa Sørlie.

- Hvorfor er du som jobber hardest i forsvar også raskest framme i angrep?

- Fordi jeg liker tanken på å score mål, sa Sørlie.

Sto på

Hun kjempet innbitt i det norske midtforsvaret og var lynraskt framme som en trussel i kontringsspillet som var et virkelig norsk lyspunkt.

21-årige Sørlie er troppens yngste spiller. I løpet av kort tid har hun modnet skikkelig. Mye takket være store treningsmengder.

- Jeg er vel ikke treningsnarkoman, men liker å trene. Søndag løp jeg 20 minutter og lekte med en fotball underveis. Ellers slappet jeg bare av. Det gjorde godt, fortsatte hun.

Kontroll
Norges spill hadde i lengre perioder en langt større trygghet enn i de to foregående oppgjørene. Forsvarsmessig var viljen til å sloss og tette rommene større enn på en god stund.

Jeanette Nilsen fikk sjansen fra start som keeper. Hun klarte seg bra før pause, men falt av etter hvilen.

Cecilie Leganger kom inn de siste åtte minuttene og vartet opp med seks redninger og bare et baklengsmål. Hun er på full fart tilbake i toppslag, og blir vanskelig å komme utenom når det virkelig tetner til i EM.

Lett spill

Polen, som kom fra kontrollerte seire mot Spania og Russland, ble tidlig avkledd av et bastant norsk forsvarsspill, og kampen var avgjort i god tid før pause da det sto 14-8.

Trine Haltvik var på beina igjen etter krampekampen mot Makedonia. Hun fikset åtte scoringer.

Tryggheten i det norske spillet var påfallende større mot polakk ene. Nå er laget på det nærmeste klart for semifinale lørdag.

Onsdagskampen mot Spania bør være en formalitet. Laget som ble nevnt som en medaljeoutsider har skuffet stort, og falt tungt mot Makedonia i dag.

(NTB)