Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Elsker å være mørbanket

Det betyr nemlig at Katrine Lunde Haraldsen har vært god.

MYE SMERTE: Så lenge Katrine Lunde Haraldsen tar skuddene, merker hun ingen smerte. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
MYE SMERTE: Så lenge Katrine Lunde Haraldsen tar skuddene, merker hun ingen smerte. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer

||| • Direkte 12.15: Følg Norge - Chile i vårt livestudio

SUZHOU (Dagbladet): Noen elsker smerte. Det er ikke sånn at håndballkeepere nødvendigvis er i den kategorien, men de elsker å redde skudd.

Og det gjør ofte vondt.

- På grunn av adrenalinet og kampinstinktet mitt er nok smerteterskelen min ganske høy. Det gjør ikke noe å få vondt så lenge jeg tar ballen, sier Katrine Lunde Haraldsen (29) til Dagbladet.

Redd for øynene
Hun er en av verdens beste til å stoppe skudd - og var en av Norges beste i VM-åpningen mot Japan. I gårsdagens 11-målsseier mot Tunisia var hun ikke i slag, og ble erstattet av Terese Pedersen i 2. omgang.

Men Lunde Haraldsen vil garantert slå tilbake.

- Hvor er det verst å bli truffet?

- Jeg er alltid litt redd for øynene. Ikke fordi det gjør så vondt, men på grunn av øyeskaden jeg pådro meg for noen år siden.

- Det må jo være ren tortur hvis de foran deg ikke gjør jobben?

- Det kan det være, men det er en del av jobben min. Det kjipeste er å hele tida måtte opp og ned, opp og ned, det er tungt.

Mental utladning
Katrine legger ikke skjul på at hun kan være skikkelig kjørt etter noen kamper. Husk at noen av skuddene kan komme i 100 kilometer i timen.

- Det hender jeg er litt mørbanket, men det er nok mye på grunn av det mentale også, for det tar mye energi.

- Må du være litt gal for å være målvakt?

- Ja, de fleste sier jo det. Men jeg er et veldig konkurransemenneske og tenker ikke så mye på smerten. Tenk på de som bare står en meter unna skytterne, jeg er jo som regel 6-7 meter unna.

• PS! Dagens kamp mot Chile blir en rein transportetappe. Derfor har Thorir Hergeirsson valgt å la Katrine Lunde Haraldsen, Kristine Lunde-Borgersen og Tonje Larsen sitte på tribunen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media