Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Elsker motbakker

OBERHOF (Dagbladet): Her avgjør Liv Grete Skjelbreid Poirée (27) kampen om tredjeplassen i går - for jo brattere bakkene blir, jo flere sekunder går hun fra konkurrentene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslagstrener Erlend Slokvik synes måten Liv Grete Skjelbreid Poirée sluker motbakkene på minner om den samme rå stilen til de beste gutta.

- Du skal være veldig fysisk sterk for å gå så teknisk godt i motbakkene som Liv Grete gjør. Det er en voldsom kraftanstrengelse i begge bein, og ingen andre kvinnelige skiskyttere klarer å skyve fra på samme måte. Hun er guttete i stilen, sier Slokvik til Dagbladet.

Må presses

I går hentet hun fram kjempekreftene bare én gang:

Da russiske Olga Pyleva kom halsende bakfra på sisterunden og gjorde et siste anstrengt forsøk på å kapre tredjeplassen.

- Jeg hadde ikke lyst til å bli nummer fire, og i den formen jeg er i nå må jeg bli presset for at det skal bli bånn spiker. Når toppformen er inne, går det fort av seg selv, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée til Dagbladet.

Det var i siste motbakke hun stjal sekundet ned til samme Pyleva da hun vant torsdagens jaktstart også.

- Normalt er det i bakkene jeg henter sekunder i forhold til konkurrentene. På flatene er det mange som går like fort som meg, sier Liv Grete.

På kanten

Bakkene her i Oberhof i gamle Øst-Tyskland er også de tøffeste og mest krevende i verdenscupen.

- Noen av bakkene er faktisk nesten på kanten av hva vi tåler. Men det er bare god trening fram mot OL, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Løypene i Soldier Hollow er nemlig som bestilt for OL-favoritten fra Hålandsdalen.

- De er ikke like bratte, men likevel såpass kuperte at man er nødt til å jobbe hardt hele tida. Det er ikke mange flate strekninger å hvile seg på.

To andreplasser og en fjerdeplass under prøve-OL i fjor viser også at det er løyper hun trives godt i.

Himla bra

Med fire bom i går skjøt Liv Grete like bra som Magdalena Forsberg, som tok sin 40. seier i verdenscupen i går - og sjuende seier på ni starter denne sesongen.

- Det var kraftig vind og vanskelige skyteforhold, så bare én bom på alle skytingene er egentlig himla bra, mener Liv Grete.

Først på det aller siste skuddet i går forsvant seierssjansen. Hun presset ned de fire første på andre stående skyting, men ble avventende da hun kjente at vinden tok tak i børsa før det siste skuddet.

Så kom bommen.

- Jeg visste faktisk ikke at jeg kunne vunnet om jeg hadde skutt fullt på den siste skytingen. Jeg skulle bare konsentrere meg om meg sjøl og ikke bry meg om de andre. For meg var dette løpet uansett en fortsettelse på den oppturen jeg har kjent den siste uka.

- Så alt er slik det skal være nå en snau måned for OL?

- Jeg skulle alltids ønske at det gikk litt fortere i sporet, men i forhold til min egen plan så er jeg der jeg skal være før OL. Jeg har kontroll, smiler Liv Grete Skjelbreid Poirée.

GUTTETE: Her jager landslagstrener Erlend Slokvik Liv Grete Skjelbreid Poirée opp motbakkene i Oberhof. - Du skal være veldig fysisk sterk for å gå så teknisk godt i motbakkene som Liv Grete gjør. Hun er guttete i stilen, sier Slokvik.
Hele Norges coronakart