Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Elsker Myhres hyling

Men keeperen har fått slitasje på stemmebåndet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet.no): En vanlig samtale ligger mellom 50 og 60 desibel. Lyden fra en traktor når et desibelnivå på rundt 90, mens stønningen fra tennisyndlingen Maria Sjarapova er blitt målt til 101,2 desibel.

Landslagskeeper Thomas Myhre overdøver trolig alle sammen.

Han brøler så mye, så ofte og så høyt at han har pådratt seg slitasje på stemmebåndet. Av legene har han faktisk fått beskjed om at han kan sammenligne seg med en profesjonell sanger .

Gir trygghet

På landslagstreningene prøver Myhre å holde seg i skinnet for spare stemmen. Det lykkes han bare unntaksvis med.

Vanligvis er det Brede Hangeland og Erik Hagen som står nærmest tåkeluren fra Moss - og midtstopperduoen kan knapt få fullrost Myhre for måten han dirigerer og styrer forsvaret på.

- Det er veldig, veldig bra. Han styrer og guider oss, og det føles veldig betryggende. Hjelpen vi får både på trening og kamp er utrolig. Jeg har aldri vært borti en keeper som er så flink til å dirigere, sier Erik Hagen til Dagbladet.no.

Forsømt område

BRÅKEBØTTE: Men Thomas Myhre er en bråkebøtte i positiv forstand. - Jeg har aldri vært borti en keeper som er så flink til å dirigere, sier Erik Hagen. Foto: SCANPIX
BRÅKEBØTTE: Men Thomas Myhre er en bråkebøtte i positiv forstand. - Jeg har aldri vært borti en keeper som er så flink til å dirigere, sier Erik Hagen. Foto: SCANPIX Vis mer

Brede Hangeland følger opp:

- Etter min mening er det å dirigere og prate den viktigste jobben til en keeper. Det sprer en enorm trygghet. Jeg sa det til alle keeperne da jeg spilte i Viking: Klarer dere å komme opp på nivået til Thomas Myhre når det gjelder prating, når dere langt, sier FC København-spilleren.

- Vi får et ekstra hode til å hjelpe oss. Det er gull verdt, sier Hagen.

Thomas Myhre har imidlertid ikke blitt en kommandant sånn helt uten videre. Helt fra ung alder trente Myhre målrettet med å dirigere forsvaret.

- Jeg har vært bevisst på det helt siden jeg var ung. Det er min styrke å gjøre medspillere foran meg gode, slik at jeg får minst mulig å gjøre. Etter min mening er det et forsømt område i treningsarbeidet, sier Myhre til Dagbladet.no.