Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Elsket av fansen

BERLIN (Dagbladet): «Klubbens stolthet.» «Den grandiose nordmannen.» «Erik, superklasse.» Superlativene hagler over Erik Mykland (29), som i løpet av noen seinsommeruker er blitt 1860-fansens kjæledegge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er sjelden en spiller blir hilst med bølgen etter å ha tapt en skjebnekamp. Det opplevde Myggen etter 0-1-tapet mot Leeds i Champions League-kvalifiseringen.

«Erik, superklasse», ropte fansen taktfast da nordmannen forsvant inn i katakombene på Münchens Olympiastadion etter kampen.

Verdensklasse

At Bundesligaklubben TSV 1860 München, med tilnavnet «Die Löwen», går glipp av rundt 100 millioner kroner i tapte inntekter ved at de må spille UEFA-cup i stedet for Champions League, skyldtes i hvert fall ikke Myggen - eller «der Mücke», som han kalles på tysk.

- Midtbanen med Erik Mykland og Thomas Hässler er Løvenes stolthet, skriver München-avisa Abend-Zeitung.

- «Icke» (Hässlers tilnavn) og «Mücke», det var den store kjærligheten fra første pasning, føyer avisa til om de to midtbanestorhetene som begge er blant de mest småvokste i tysk toppfotball.

- Grandiose Mykland strålte, skriver Süddeutsche Zeitung, som er Tysklands kanskje mest anerkjente kvalitetsavis.

I Bild, som er Europas største avis, ble Myggen belønnet med en ener på spillerbørsen. Det betyr verdensklasse.

- Spill på Myggen. Da vet vi at ballen forblir i München, ropte fjernsynsreporteren entusiastisk i mikrofonen.

Vingave

I UEFA-cupen skal Myggen og 1860 møte Petra Drnovice i første runde. Motstanderen ble i siste sesong nummer tre i den tsjekkiske ligaen, 20 poeng bak de dominerende Praha-klubbene Sparta og Slavia. En overkommelig oppgave, mener 1860-trener Werner Lorant.

Overkommelig skulle også kampen i ettermiddag være. Den gjelder første runde i den tyske cupen, borte mot amatørlaget TSG Pfeddersheim. Laget kommer fra en en liten vinby utenfor Worms i delstaten Rheinland-Pfalz. De fleste spillerne er gymnasiaster og lærlinger med en gjennomsnittsalder på 21 år.

Men Pfeddersheim værer sensasjon og lover at det eneste de gir «Løvene» før kampen, er en gavekurv full av flasker med byens mest utsøkte vin-spesialiteter.

Som vel forblir uåpnet til etter kampen.

PS: Myggen har ikke vært å få tak i for å kommentere skamrosen. Forsøk på å nå ham over hans mobiltelefon, fører til følgende beskjed på telefonsvareren: «Dette er Erik, dette har jeg ikke gjort før....»

VERDENSKLASSE: Fansen i München elsker Erik Mykland.