SUPPORTERNE PEKER UT: Sergio Agüero er populær, mens Diego Costa mislikes blant norske supportere. Foto: AFP Photo / Jonathan Nackstrand /DPA /Thomas Eisenhuth
SUPPORTERNE PEKER UT: Sergio Agüero er populær, mens Diego Costa mislikes blant norske supportere. Foto: AFP Photo / Jonathan Nackstrand /DPA /Thomas EisenhuthVis mer

Elsket og hatet: Norske supportere har talt

Stor supporterundersøkelse.

• Dagbladet sendte ut 11 spørsmål til norske supporterklubber til Premier League-klubbene før sesongstart. Svarene under utgjør del 1 av 3. Her finner du svarene på del 2 og del 3.

(Dagbladet /FourFourTwo) Serio Agüero hadde en knall sesong og var nær å gjenta «Golden Boot» suksessen fra 2014/2015. Forrige sesong scoret den magiske argentineren 24 mål på 30 kamper i Premier League. Harry Kane scoret bare ett mål mer enn Agüero. Torbjørn Fladin i Liverpool.no er en av de som synes det hadde vært stas å få den argentinske spissen til sin klubb:

- Som person synes jeg han er en fin type. Han viser tydelig at han liker å spille fotball, han filmer ikke og kommer fort tilbake etter skade.

I motsatt ende av skalaen finner vi den omdiskuterte spissen til Chelsea – Diego Diego Costa. Flere ganger har spanjolen vært i tøffe situasjoner hvor han har sneket seg unna gule og røde kort. Supporterne ser ham som en juksemaker og ufyselig type.

- Diego Costa personifiserer alt som er galt med fotball: Han filmer, er uredelig og han ser ut som en blanding av en lommetyv og veskenapper. Ikke at han kan noe for utseende sitt, sier Vidar Edell i Tottenhams venner.

Spørsmålene under forteller hvilke svar de norske supporterklubbene har gitt på spørsmål om spillere i årets liga.

Spørsmålene:

1. Hvilken spiller er den beste i ligaen, som ikke spiller i din klubb?

2. Hvilken spiller misliker dere mest i ligaen?

3. Hvem i Premier League (spiller, klubb eller manager) er mest oppskrytt, og hvorfor?

4. Hvilke talenter i deres klubb bør vi følge med på neste sesong?

Arsenal:
Bjørn Furuheim og Arsenal Norway i Gunners.no
1. Eden Hazard
2. Diego Costa
3. Tottenham. Tar seg mål av å vinne, men klarer det aldri. For dårlig spillemateriale og er ikke den storklubben de selv mener de er.
4. Alex Iwobi. Blir spennende å se om han fortsetter fremgangen etter sin strålende debut i fjor. Chris Willock og Reiss Nelson er to unge gutter som kan gjøre seg bemerket, spesielt i Capital One Cup.

AVISEKSTRA: Dagens papirutgave av Dagbladet inneholder et 24 sider stort bilag som gir deg det du trenger før Premier Leagues åpningshelg. Faksimile: Dagbladet
AVISEKSTRA: Dagens papirutgave av Dagbladet inneholder et 24 sider stort bilag som gir deg det du trenger før Premier Leagues åpningshelg. Faksimile: Dagbladet Vis mer

Bournemouth:
André Fayen, leder i AFCBournemouth.no
1. Zlatan Ibrahimovic.
2. Harry Kane. Putta 5 mål på oss over 2 kamper i fjor.
3. Mulig mest oppskrytte spilleren i PL, i hvert fall på sørkysten av balløya, Southampton spiller Charlie Austin, 27 år gammel og tilbragt halve karrieren i non-league football, sliter med både skader og displin det vil si festing. Ble vel signert i januar for å erstatte en Saido Mané på vei ut som endte i Liverpool nå. Naboen i øst kommer til å sikle på spissene til ‘’lillebror’’ i år, men håper den tida er forbi hvor Bournemouth sender sine største stjerner til Southampton.
4. Nathan Ake som nylig signerte lånekontrakt fra Chelsea er talent, men jeg tror Tyrone Mings vil imponere såpass på venstrebacken at Ake må finne seg i å være backup. Mings signerte vi i fjor fra Ipswich, men fikk bare en kamp før en stygg kneskade ødela debut sesongen. Den 20 år gamle backen Bailey Cargill har til gode å debutere enda, men har kamper for U21 for England og vil nok få flere sjanser i år nå som den franske pluggen Distin har lagt opp. Lys Mousset virker veldig spennende, 20 åringen signerte nettopp fra talentfabrikken Le Havre hvor han scoret 14 mål for Ligue 2 klubben. Føler jeg også må nevne Callum Wilson (24), den løpskraftige spissen som scoret på brassespark mot Leicester i fjor var topscorer i Premier League med 5 mål (på daværende tidspunkt) og tiltenk en rolle på landslaget da han røyk på en kneskade som holdt ham ute i 6 måneder, spilleren jeg gleder meg mest til å se i år!

Burnley:
Henning Mathisen i Burnley SCS
1. Det er vanskelig og si, men må vel være en fra topp fire så da går jeg for Dele Alli fra Tottenham.
2. Ingen spiller jeg direkte misliker egentlig, mere opptatt av at våre egne lykkes.
3. Liverpool synes jeg er oppskrytt , noen gode kamper så er de helt i hundre før de sklir på et banaskall
4. Tja si det, hold et øye med vår unge gode spiss Andre Gray

Crystal Palace:
Espen Olavesen, pressekontakt i Crystal Palace Supporters Scandinavia
1. Eden Hazard.
2. Ashley Young.
3. Synes ikke det er så mange klubber eller profiler som er oppskrytt i Premier League. Jeg synes imidlertid den angivelige fremgangen til Stoke etter managerskifte fra Tony Pulis til Mark Hughes er noe overdrevet. Stoke har brukt en del penger og fått inn noen spennende profiler de siste årene, men jeg synes ikke fremgangen har vært så stor som man kan få inntrykk av i media.
4. Jeg håper Wilfried Zaha og Yannick Bolasie kan ta ytterligere noen steg. I tillegg hadde det vært gøy om Sullay Kaikai kunne fått noen minutter for førstelaget.

Upopulær: Chelsea er ikke fornøyd med spillet til Jan Vertonghen. Foto: BPI / REX / Shutterstock 
Upopulær: Chelsea er ikke fornøyd med spillet til Jan Vertonghen. Foto: BPI / REX / Shutterstock  Vis mer

Chelsea:
Sondre Lyshaugen i Chelsea.no
1. Sergio Agüero
2. Jan Vertonghen er en spiller som havner høyt oppe her. Mye filming, fremprovosering av kort og slipper som regel altfor billig unna.
3. Raheem Sterling er rimelig oppskrytt med prislappen tatt i betraktning. Det er vel en underdrivelse å hevde at de 50 millioner pundene han kostet gav mye verdi. Ellers begynner det å bli en del år siden Liverpool kunne regnes som toppklubb, uten et eneste PL-trofe så lener de seg på historien.
4. Vi har flere lovende talenter på gang med imponerende resultater på både U18 og U21 i flere år nå. Talenter som Tammy Abraham og Clarke-Salter fikk sjansen forrige sesongen, men det mest realistiske er at Ruben Loftus-Cheek etablerer seg som en førstelagsspiller denne sesongen. Han imponerte forrige sesong og virker nå klar for å ta et steg til. Forhåpentligvis kan Kenedy og Bertrand Traoré fortsette å blomstre under Antonio Conte.

Everton:
Helge Grunnevåg, leder i EvertonFC.no
1. Det må bli Ryiad Mahrez eller Dimitri Payet
2. Personlig misliker jeg Daniel Sturridge
3. Liverpool. Få har vel brukt så mye penger uten å få til noe.....
4. Tom Davis og Ryan Ledson er verdt å følge med på.

Hull:
Jonas Nilsson, leder i Hull Scandinavia
1. Zlatan Ibrahimovic
2. Diego Costa
3. Diego Costa - score ikke så mye med så mange sjanser og spiller så skittent.
4. Robertson, Clucas, Tymon

Leicester:
Per-Arne Hansen, leder i Leicester City SCS
1. Sergio Agüero
2. Ingen
3. Ingen
4. Demarai Gray og Ben Chilwell

Liverpool:
Torbjørn Fladin, redaktør i Liverpool.no
1. Sergio Agüero i Manchester City
2. Det vil overraske om Diego Diego Costa har mange sympatisører utenfor Chelsea.
3. Det har jeg ingen særlig formening om.
4. Av tenåringene er nok Sheyi Ojo nærmest å gjøre seg gjeldende. Det blir også spennende å følge Joe Gomez som fikk nesten hele sin første sesong ødelagt av korsbåndsskade, mens Emre Can bør ta nye skritt i startelleveren.

ELSKET: Dimitri Payet har mange beundrere. Foto: Jason Mitchell / IPS / REX / Shutterstock
ELSKET: Dimitri Payet har mange beundrere. Foto: Jason Mitchell / IPS / REX / Shutterstock Vis mer

Manchester City:
Ole Fuglestad, pressekontakt i Manchester City.no
1. Dimitri Payet
2. Diego Costa
3. David De Gea er god, men langt i fra så god som mange vil ha det til.
4. Kelechi Iheanacho, Bersant Celina og Manuel Garcia

Manchester United:
Bernt Hjørnevik, leder i United.no
1. Sergio Agüero
2. Misliker stort sett alle på Liverpool
3. Antonio Conte som kommer til Chelsea - spent på om han takler England
4. Marcus Rushford tar fortsatt steg videre - sammen med Timothy Fosu-Mensah

Middlesbrough:
Espen Ediasen, i Middlesbrough supporterklubb
1. Zlatan Ibrahimovic
2. Marouane Fellaini. Har en stor framtid som MMA utøver med albuene sine.
3. Olivier Giroud. At han er toppspissen til Arsenal er jo helt ubegripelig. Veldig av og på spiss.
4. Ben Gibson og Victor Fischer. To utrolig spennende spillere som vi virkelig tror blir å ta steget opp til høyeste nivå. - Ben Gibson har vært solid stopper i Championship, og spiller fast på England sitt U-21 landslag.

Southampton:
Dagfinn Hvidsten i Southampton.no
1. Ryiad Mahrez fra Leicester
2. Diego Costa på Chelsea. Ufyselig spiller. Enkelt og greit.
3. Klubb. Liverpool. Fansen tror alltid at de skal skal være med i toppen, men blir skuffet hvert år.
4. Pierre-Emile Højbjerg (20 år signert fra Bayern Munchen), Jake Hesketh (20 år, fikk 2 kamper for 2 år siden) Jeg tror gjennombruddet hans kommer i år. Yan Valery (17 år). Høyreback. Veldig spennende fransk ung gutt. Kan fort få endel kamper i år.

Oppskrytt: Skadeplagede Jack Wilshere. Foto: Scott Heavey / PA Wire
Oppskrytt: Skadeplagede Jack Wilshere. Foto: Scott Heavey / PA Wire Vis mer

Stoke:
Morten Tveter, redaktør i Stoke.no
1. Zlatan Ibrahimovic et lite knepp foran N`Golo Kantè
2. Det virker som om Diego Costa i Chelsea ikke er spesielt opptatt av å være en ålreit fyr.
3. Jack Wilshere fra Arsenal er voldsomt oppskrytt og leverer egentlig bare på det jevne på tross av at han er på det engelske landslaget.
4. Hold et øye med egyptiske Ramadan Sobhi som Stoke hentet før denne sesongen. 19-åringen går for å være en av Afrikas aller største talenter. Jack Butland i mål har blitt 23 år gammel, men er fortsatt et talent i rivende utvikling og bør snart bli «Englands number one» hvis Sam Allardyce vil løfte det engelske landslaget.

Sunderland:
Stein-Håkon Nes i Sunderland supporterklubb
1. David Silva,City
2. Hele gjengen rykket ned !
3. ?
4. Rees Greenwood

Swansea:
Bård Olav Nilsen i Jack Army Norway
1. Sergio Agüero
2. Personlig kan jeg ikke fordra West Hams Andy Carroll.
3. Xherdan Shaqiri. 24-åringen er ingen dårlig fotballspiller og han har sine øyeblikk, men det blir ofte med det. Selv om han tidvis scorer mål av verdensklasse blir det for lenge mellom øyeblikkene til at han kan regnes som en av de beste. Han er ikke lenger det supertalentet som trolig er mest kjent for å ha litt større bein en lagkamerat Peter Crouch.
4. Det er kanskje kjedelig å nevne en forsvarsspiller, men en spiller jeg tror vi vil få se mer av neste sesong er Stephen Kingsley. Han fikk et par innhopp inn mot sesongslutt i år og har fortsatt til gode å tape en kamp i ligaen. Når det kommer til plass i startelleveren må han derimot kjempe om plassen mot Neil Taylor som imponerte stort for Wales under sommerens EM. På den andre siden av banen finner vi angrepsspilleren Oliver McBurnie. En 20-årig skotte som har tilbragt mye tid på lån uten å ha gjort det helt store ut av seg. Han har derimot fått mye spilletid under pre-season og med en viss form for spisskrise i Swansea er han en god kandidat til å få et par innhopp.

TALENT: Cameron Carter-Vickers. Foto: AFP PHOTO / SAEED KHAN
TALENT: Cameron Carter-Vickers. Foto: AFP PHOTO / SAEED KHAN Vis mer

Tottenham:
Vidar Edell, leder i Tottenhams venner
1. Sergio Agüero
2. Charlie Adam er en skam, Diego Costa er «king of the cheats».
3. Mourinho legger lista veldig høyt, og klarer han å levere, er det meget bra. Tilsvarende tryner han hardt dersom det ikke blir levert. Vi får også snart svar på om Zlatan er en «has-been» eller ikke.
4. Vi har et ungt lag, med mange unge og lovende. To av dem er Josh Onoma og Cameron Carter-Vickers, begge stortalenter.

West Bromwich:
Rene Bøe, i Baggies Norge
1. Alexis Sanchez
2. Ramires i Chelsea
3. Leicester. Blir en «ettårs-wonder». Fløt på flaks og at andre lag ikke tok dem alvorlig forrige sesong.
4. Har et godt håp om at Jonathan Leko kan slå gjennom, ellers skjer det nok ikke så mye på den fronten.

NORSK: Martin Samuelsen kan ta store steg i år. Foto: Action Images via Reuters / Andrew Couldridge
Livepic
NORSK: Martin Samuelsen kan ta store steg i år. Foto: Action Images via Reuters / Andrew Couldridge Livepic Vis mer

West Ham:
Erik T. Dammen, leder i Scandinavian Hammers
1. Sergio Agüero
2. James McCharty. En spiller du kun kan like om han er på eget lag. Skadet Dimitri Payet i fjor med en stygg takling.
3. Syns Tottenham fikk vel mye skryt for tropp og spill i fjor. Når «halve laget» skulle redde England i EM nå pekte formkurven dessverre (for England) feil vei.
4. For oss i Norge er det jo spesielt morsomt å følge med på om Martin Samuelsen får prøve seg på førstelaget. Martin er en spiller med ekstreme ferdigheter som det blir spennende å se om tar steget helt opp og kan levere stabilt på et høyt nivå. Ellers gjorde den unge stopperen Reece Bruke det svært godt på utlån i Bradford i fjor. Han kan kanskje utfordre de etablerte stopperne om en plass i startelleveren . Det samme med 18 åringen Reece Oxford som nok er et enda større talent.

*Watfords norske supporterklubb svarte ikke på Dagbladets henvendelser.