Elton Myhre satser utenfor landslaget i OL-sesongen

Enighet mellom Myhre og landslagsledelsen.

SATSER UTENFOR LANDSLAGET: Lars Elton Myhre satser utenfor landslaget den kommende sesongen. OL i Sotsji blir det store høydepunktet.
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
SATSER UTENFOR LANDSLAGET: Lars Elton Myhre satser utenfor landslaget den kommende sesongen. OL i Sotsji blir det store høydepunktet. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpixVis mer

Alpinisten og slalåmeksperten Lars Elton Myhre satser utenfor landslaget i den kommende sesongen, der OL i Sotsji blir det store høydepunktet.

Myhre sier det ikke ligger noe dramatikk i at han ikke lenger er en del av det norske alpinlandslaget. Han slet med både skader og sykdom sist vinter og fikk ikke med seg VM i Schladming. Han måtte følge store deler av sesongen fra sidelinjen.

- At jeg ikke er med i landslaget er en løsning jeg er kommet fram til sammen med landslagsledelsen. På grunn av skade-, familie- og studiesituasjonen min har jeg ingen mulighet til å møte krav om oppmøte, forteller Lars Elton Myhre via sin facebookside.

Han sier at han ved å stå på utsiden av landslaget kan tilrettelegge satsingen på sine egne premisser, samtidig som han ikke lukker noen dører med tanke på å samarbeide med landslaget og skiforbundet.

- Det eksisterer ingen konflikt, og jeg føler at både jeg selv og skiforbundet med denne beslutningen legger de beste forutsetninger for suksess til vinteren, skriver Myhre.

Tidligere i år ble det klart at veteranen Truls Ove Karlsen la ski og støvler på hylla. Han satser ikke mot Sotsji, men det gjør altså Lars Elton Myhre, selv om han ikke er en del av det offisielle landslaget.

(NTB)