Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Elverum er et høl midt i skogen, men vi kan likevel være best i landet

Nå kan Christian Berge få revansj mot Haslum.

FINALEKLAR: Elverums trener Christian Berge tror laget hans kan slå Haslum i fjerde forsøk. De tre forrige kampen har laget tapt.
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
FINALEKLAR: Elverums trener Christian Berge tror laget hans kan slå Haslum i fjerde forsøk. De tre forrige kampen har laget tapt. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer

(Dagbladet/NTB:) Elverum har tapt tre ganger mot Haslum i år: To i serien, og en gang i NM.

De endte ett poeng bak Haslum i serien. Nå vil Elverum-trener Christian Berge ha revansj i fjerde forsøk.

- Jeg har tro på at vi har noe på gang, sier Christian Berge til Dagbladet.

- Vi er blant de beste Elverum slo ØIF Arendal, mens Haslum tok seg av Drammen i mennenes semifinaler i håndballsluttspillet.

Arendal holdt følge med Elverum og ledet 12-11 til pause etter en jevn førsteomgang. Men i annen raste Elverum ifra og tok etter hvert en komfortabel 28-23-seier.

- Elverum er et høl midt i skogen. Hvertfall tror mange spillere det - men gang på gang viser vi at vi er blant landets beste i håndball, sier Berge.

Og lørdagens finale kan bli et høydepunkt for den tidligere håndballproffen.

- Vi vant jo NM i 2009, og seier over Haslum i finalen vil kunne måle seg med det. Jeg har aldri spilt sluttspillfinale med Elverum, og det ville vært fantastisk for oss å vinne. Alt kan skje, sier Berge.

Blir i Elverum I vinter var Berge linket til trenerjobber i utlandet. Deriblant Aalborg var interessert. Nå er han sikker på at det er i Elverum han vil bli.

- Det er helt bankers at jeg blir i Elverum hvertfall ett år til, så får vi se hva som skjer etter det. Jeg gidder ikke stress. Til neste år skal vi bli enda bedre, forteller han.

NM-GULL: Elverum og Steffen Stormo Stegavik jubler etter scoring under NM-finalen i håndball for menn mellom Drammen og Elverum i 2009.  
Foto: Jon-Michael Josefsen, Scanpix.
NM-GULL: Elverum og Steffen Stormo Stegavik jubler etter scoring under NM-finalen i håndball for menn mellom Drammen og Elverum i 2009. Foto: Jon-Michael Josefsen, Scanpix. Vis mer

Landslagsspiller Sondre Paulsen noterte seg for ni nettkjenninger for Arendal, men det var ikke nok. For Elverum scoret Andre Lindboe, Sigurdur Stefansson og Kjetil Aanestad fem mål hver.

Haslum lot seg ikke stresse av favorittstempelet og vant med 10 mål (44-34) i sin semifinale mot Drammen. Erlend Mamelund har ristet av seg ryggproblemene og ble toppscorer med 10 mål. For Drammen puttet Gøran Sørheim inn ni baller.

Larvik tok seg som ventet lett til finale mot Byåsen. Strekspilleren Heidi Løke viste seg igjen verdifull med 10 scoringer. Byåsen var bakpå fra start og lå under 6-15 til pause. De scoret 10 mål i annen omgang, men måtte se seg slått med 16-35.

Semifinalen mellom Stabæk og Tertnes ble en langt jevnere affære. Stabæk fikk et lite forsprang med 11-10 midtveis, men Tertnes tok raskt over ledelsen etter pause. Maria Liljegren scoret fire mål i hver omgang og ble toppscorer.

I kvinnefinalen møtes Tertnes og Larvik. Finalene spiller lørdag.

HASLUM: Erlend Mamelund og og Haslum møter Elverum i finalen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix.
HASLUM: Erlend Mamelund og og Haslum møter Elverum i finalen. Foto: Håkon Mosvold Larsen, Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media