Elverum får Sagosen-besøk i mesterligaen

Elverum skal teste seg mot Håndball-Europas beste lag kommende sesong. Blant dem er Sander Sagosens PSG og «norske» Flensburg.

<strong>TØFF MOTSTAND:</strong> Elverums håndballherrer får tøffe lag å bryne seg på i mesterligaen.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
TØFF MOTSTAND: Elverums håndballherrer får tøffe lag å bryne seg på i mesterligaen. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Som ventet havnet en mengde tøffe lag i Elverums gruppe da trekningen av mesterligaens gruppespill ble gjennomført i Wien.

Laget fra Hedmark skal foruten Paris Saint-Germain og Flensburg møte Barcelona (Spania), Aalborg (Danmark), Pick Szeged (Ungarn), PPD Zagreb (Kroatia) og Celje (Slovenia).

- Det er en drømmetrekning, fastslår Elverum-trener Michael Apelgren overfor Viasat.

- Det kommer kamper der det blir altfor tøft. Men vi har brutt barrierer, så jeg gir ikke opp i noen kamper, fortsetter han.

Stjerner på besøk

Det blir nok ikke vanskelig for Elverum å fylle hallen når de mest attraktive lagene kommer på besøk.

For PSG spiller Sander Sagosen, av mange regnet som verdens beste håndballspiller. Flensburg har fire norske landslagsspillere i stallen: Torbjørn Bergerud, Gøran Johannessen, Magnus Jøndal og Magnus Abelvik Rød.

Dessuten kan Aalborg skilte med tre norske spillere: Kristian Sæverås, Sebastian Barthold og Mishels Liaba.

Toppnivå

I gruppe B havnet regjerende mester Vardar, tapende finalist Veszprém (med Kent Robin Tønnesen), Kielce, Mesjkov Brest, Motor Zaporozjye, Montpellier, Porto Sofarma og Kiel.

Det er altså åtte lag i hver av de to gruppene, som betyr i alt 14 kamper i gruppespillet. Laget som havner på 1.-plass, går direkte til kvartfinalen, mens de fem neste havner i åttedelsfinalen.

Elverum er fra kommende sesong oppe på toppnivået der de 16 beste lagene i Europa spiller. De siste sesongene har de derimot spilt på B-nivået, der det er seks lag i hver av gruppene.

Gruppespillet for herrene starter 11. september.

Vipers trakk Metz

I kvinnenes mesterliga får Vipers Kristiansand et gjensyn med franske Metz, som de slo i bronsekampen i forrige sesongs mesterliga.

Metz blir Vipers' tøffeste motstander i gruppespillet. De skal også møte Podravka Vegeta fra Kroatia og Ferencvaros fra Ungarn i gruppe A.

Regjerende mester i kvinnenes Champions League er ungarske Györ, som havnet i gruppe C. Vipers unngikk også toeren fra sist sesong, russiske Rostov, som havnet i C-gruppen.

Kvinnenes gruppespill starter 4. oktober.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer