NY KEEPER: Elverum og Michael Apelgren får Thorstein Fries mellom stengene neste sesong. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
NY KEEPER: Elverum og Michael Apelgren får Thorstein Fries mellom stengene neste sesong. Foto: Geir Olsen / NTB scanpixVis mer

Elverum hentet danske Thorstein Fries

Elverum signerte dansk målvakt

Den danske målvakten Thorstein Fries skal spille for Elverum Håndball fra neste sesong.

Det bekrefter den norske toppklubben via sine kanaler i sosiale medier onsdag.

25 år gamle Fries er på utgående kontrakt med Sønderjyske og slutter seg til Elverum-troppen neste sommer. Fries har tidligere spilt for svenske Ricoh.

Han hentes inn for å erstatte hedmarksklubbens mangeårige målvakt Morten Nergaard, som har besluttet å avslutte karrieren etter inneværende sesong som følge av mangel på motivasjon.

- Jeg er på et sted i min karriere der jeg har lyst til å prøve noe nytt, og å gjøre alt jeg kan for å utvikle meg videre som målvakt. Mitt soleklare inntrykk er at man i Elverum får muligheten til å trene hardt og mye, samtidig som at klubben holder et veldig høyt nivå, sier Fries til lokalavisen Østlendingen.

Det var mer enn det sportslige som fristet med Elverum.

- Elverum har et enormt godt rykte i Danmark. Det er generelt mye snakk blant danske spillere om at Elverum er en svært profesjonell klubb der man blir godt ivaretatt. Det ser man også på at flere velger å gå den veien, og det gir jo et veldig positivt inntrykk, sier Fries.

Sønderjyske-trener Kasper Christensen skryter uhemmet av spilleren som nå er på vei til norsk håndball.

- Thorsten er en meget dyktig målvakt, og han har muligheten til å få en stor framtid. Han er en treningsnarkoman som er utrolig seriøs, og han er konstruktiv både i medgang og motgang, sier han til den danske klubbens nettsider.