Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Elverum-treneren innrømmer at laget pådro seg fire røde kort med vilje

For å ha tilbake spillerne i sluttspillet.

Oslo  20161229.
NM håndball, cupfinale herrer 2016: Elverum - Haslum HK. Elverums trener Mikael Apelgren under cupfinalen i håndball for herrer i Oslo Spektrum.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Oslo 20161229. NM håndball, cupfinale herrer 2016: Elverum - Haslum HK. Elverums trener Mikael Apelgren under cupfinalen i håndball for herrer i Oslo Spektrum. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Elverum Håndballs trener Michael Apelgren innrømmer at fire av hans spillere fikk rødt kort med vilje i søndagens 30-22-seier mot Lillestrøm i eliteserien.

Elverum er allerede seriemester og hadde ingen problemer med å slå Lillestrøm i sin siste hjemmekamp før sluttspillet.

Hjemmelaget pådro seg imidlertid hele elleve utvisninger i en kamp som på ingen måte var stygg, og på tampen satt både Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar på tribunen etter å ha pådratt seg røde kort.

Etter kampen medga Elverum-trener Michael Apelgren at det var planlagt.

– Jeg skal innrømme at vi spilte på måten vi gjorde for å få røde kort på akkurat de fire spillerne, sier Apelgren til Østlendingen.

Taktisk spill

Svensken begrunner valget på denne måten:

– De fire spillerne hadde rødt kort fra før. Nå blir de avstengt mot Halden, og så er de tilbake i sluttspillet der vi trenger dem. Man må stå over én kamp for annethvert røde kort man pådrar seg, og da valgte jeg å løse det på denne måten, sier treneren, og legger til:

– Jeg mener man burde slette røde kort før sluttspillet, men så lenge reglene er som de er, valgte vi å gjøre det på denne måten. Det første året jeg var her, holdt vi på å ryke ut av sluttspillet på grunn av utestengninger og røde kort, og sluttspillet er for viktig for oss til at vi kan gamble med det. Når vi fikk disse fire utestengt mot Halden, går vi inn i sluttspillet med blanke ark. Det er sesongens viktigste mål for oss, og røde kort der kan avgjøre alt.

Byttet inn spiller for tidlig

Apelgren sørget blant annet for at Poklar fikk en ny tominutter ved å bytte ham inn fire sekunder for tidlig etter en utvisning.

– Det kjennes på ingen måte godt, men jeg er nødt til å være kynisk og gjøre alt jeg kan for å gi oss best mulige forutsetninger for å vinne sluttspillet. Det er en utrolig vanskelig situasjon, men selv om jeg står for det, gir det meg som sagt en veldig dårlig følelse, sier treneren.

Ellers ligger det an til et spennende race om sølv og bronse i serieavslutningen etter at Bækkelaget tapte, mens Haslum og ØIF Arendal vant søndag. Ett poeng skiller mellom de tre lagene.

Andre kamper søndag: Bodø – Falk Horten 26-23, Bækkelaget – FyllingenBergen 30-35, Drammen – ØIF Arendal 19-27, Haslum – Halden 31-29, Kolstad – St. Hallvard 32-25.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media