-Elvis lever!

Blågul stemning i Lyckliga gatan, teller ned til Foppa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det blågule flagget vaiet i tåkedisen i Lyckliga gatan i Oslo sentrum i ettermiddag. - Elvis lever! roper den lokale statsminister og Mr. Fix it, Anders Eliasson, midt i svenskeghettoen, mellom halal-slakteren og Chelsea Mote.

Det er 12 år siden Sverige tok OL-gull sist, eller 4.369 dager som Aftonbladet har beregnet. Og plutselig kom det to gull på en time, eller fire etter den svenske måten å regne på. Det forrige gullet fikset ishockeyheltene i Tre Kronor på Lillehammer i 1994. Et gull i den offisielle OL-statistikken - 24 gull i den svenske.

Et par forklaringer: det er lenge siden Alf Prøysen dominerte Brugata med sin basar i nr. 9. Gatestubben mellom Storgata og Grønland er forlengst døpt om på folkemunne til Lyckliga gatan av svenske gjestearbeidere som har overtatt alle krypinn.

Og Elvis - det er Peter "Foppa" Forsberg, matchvinneren fra Lillehammer 94, klar for ny OL-innsats med en hockeykropp som skriker etter pensjon.

-Nå begynner hockeyen og Anja Pärsson, jubler Elin Åkerlund (19) fra Hudiksvall og Johanna Eliasson (22) fra Umeå. Nettopp innflyttet i svenskenes paradegate i Oslo og på jakt etter jobb. Begge har vært på intervju i Telenor, og synes det gikk bra. Hvis ikke har nok Anders Eliasson (39) et par serveringsjobber på lur.

-Langrennsgull var fint, men det er nå ishockeyen og alpint som er det viktigste, sier våre aller ferskeste landsmenn, som ikke fikk se sprintstafettene live på tv. De var på ligningskontoret sammen med Anders for å skaffe skattekort.

Heia ligningskontoret!

-Strålende ligningskontor her i Oslo. Det var damen bak skranken som fortalte oss om de svenske gullene og gratulerte. Og ikke minst - det er bare 20 prosent skatt for svensker som jobber her i kort tid, sier Anders.

Vel tilbake i basen i Brugata blir det parademarsjen med svenska flaggan. OL-vorspielet er i gang. Og ut fra Teddys Softbar spretter Elisabeth Sjøkvist, reporter i Dagens Nyheter. Hun er i Oslo for å lage reportasje om svensker - og er bedre plassert enn hun egentlig ante.

Det svenske hovedkvarteret under OL er Pure Liquid - gamle Christiania. Den store dagen er Sverige - Russland i ishockey, lørdag. Herved er alle advart.

HAR OVERTATT PRØYSEN-LAND Svensker flagger for svenske OL-gull i Lyclika gatan på Grønland - Brugata: fra vesntre Anders Eliasson (39), Halmstad, Elin Åkerlund (19), Hudiksvall, Johanna Eliasson (22), Umeå, Linda Granström, Umeå og Martin Rimsberg (24), Gøteborg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer