Elyounoussi kopierte seg selv fra i fjor

Molde snudde mot Godset.

• Molde-Strømsgodset 3-1 (2-1)

MOLDE (Dagbladet): Da Molde og Strømsgodset møttes på Aker Stadion 11. mai i fjor scoret Mohamed Elyounoussi to mål for hjemmelaget, mens Péter Kovács gjorde det samme for drammenserne.

Kovács sørget for ledelse på «Røkkeløkka» onsdag, men Elyounoussi ble kampens store spiller da han gjentok bedriften fra i fjor med sine to scoringer.

Unge profiler Sander Svendsen (17), som gjorde en strålende hjemmekamp mot AaFK, var onsdag kveld tilbake i startoppstillingen til Molde. Spissen ble erstattet av Tommy Høiland da blåtrøyene bare klarte uavgjort i Haugesund forrige runde.

På motsatt side ventet Iver Fossum (18), og det var sistnevnte og gjestene som kom med dagens første skremmeskudd på Aker Stadion. Fossum fikk ballen i Moldes sekstenmeter og kunne valgt å gå på skudd, men la uselvisk tilbake til Martin Rønning Ovnestad som enkelt plasserte ballen i mål etter bare fem minutter.

Dommer Svein Oddvar Moen valgte imidlertid å blåse offside på Péter Kovács, som forstyrret Molde-målvakt Ørjan Håskjold Nyland i det skuddet gikk av.

Mot gamle lagkamerater Drammenserne fortsatte å skape sjanser. Bare fem minutter etterpå rullet de opp på samme vis på sin høyreside. Lars-Christopher Vilsvik la et nydelig innlegg bak forsvaret til Molde, som Kovács kom første på. Med en tå kunne den store spissen styre ballen videre i nettet og til 0-1-ledelse.

Vanligvis er også Molde farlige når de ruller opp med backene sine. Etter halvtimen fikk Mattias Moström spilt fri Martin Linnes på høyresiden. Backen la inn hardt foran mål, der Ola Kamara kjempet inn utlikningen for hjemmelaget mot sin tidligere klubb.

Spissen, som nå står med fem scoringer i Molde-trøya, valgte å ikke feire scoringen mot klubben han vant seriemesterskapet med i 2013.

Det kunne se ut som at lagene kom til å gå til pause på stillingen 1-1, men like før slutt dukket «Moi» Elyounoussi opp foran mål. Et nytt forsøk av Kamara ble blokkert, men ballen havnet hos en litt heldig «Moi» som fikk satt ballen mellom beina på sin tidligere lagkamerat i Strømsgodset-buret, Espen Bugge Pettersen.

Satte punktum Hjemmelaget fortsatte dominansen etter hvilen. I det 53. minutt kunne Sander Svendsen økt ledelsen for Molde. Bare en mesterlig blokkering av Gustav Valsvik hindret hjemmelaget tomålsledelse.

Molde har hatt problemer med Strømsgodset som motstander. Ikke på de fem foregående møtene har den regjerende seriemesteren vunnet. Tilsvarende oppgjør i fjor endte 2-2 da Péter Kovács scoret like før slutt.

HELT IGJEN: Mohamed Elyounoussi scoret to hjemme mot Strømsgodset i fjor. Onsdag gjorde han akkurat det samme på ny. Her gir han Molde 2-1.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
HELT IGJEN: Mohamed Elyounoussi scoret to hjemme mot Strømsgodset i fjor. Onsdag gjorde han akkurat det samme på ny. Her gir han Molde 2-1. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer

I år klarte derimot hjemmelaget å sikre seg alle poengene. Ti minutter før slutt rotet Strømsgodset det til for seg selv i forsvaret, og Elyounoussi kunne enkelt sette punktum med sin andre scoring for dagen.

- Vi kommer skjevt i gang, og Godset får en fin scoring. Etter det synes jeg vi tar tak. I andre omgang går det begge veier, og da er det selvsagt deilig å sette spikeren i kista, sier tomålsscoreren til Dagbladet.

- Du scoret 13 mål i fjor - kan du fortsette på det nivået i år, tror du?

- Jeg ønsker å bidra med mitt, men jeg tror ikke folk skal forvente at jeg skal score like mange som i fjor, det var nesten litt i overkant, sier Elyounoussi.