GJORDE DET MED STIL: Molde slet lenge mot armenske Pyunik, men så bestemte Mohamed Elyounoussi seg for å gjøre dette. Brassesparket gikk rett i mål. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
GJORDE DET MED STIL: Molde slet lenge mot armenske Pyunik, men så bestemte Mohamed Elyounoussi seg for å gjøre dette. Brassesparket gikk rett i mål. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB ScanpixVis mer

Elyounoussis herlige brasse startet scoringsshow i Champions League

Storseier for Molde.

• Molde - FC Pyunik 5-0 (2-0):

MOLDE (Dagbladet): Tor Ole Skulleruds Molde var enorme favoritter på papiret mot vesle FC Pyunik fra Armenia i rosenes by i den andre kvalikrunden til Champions League i kveld.

Det viste det seg etterhvert å være en svært god grunn til. Pyunik er nemlig et svært begrenset fotballag, og skal være godt fornøyd med å være ranket som nummer 337 i europeisk klubbfotball.

Molde hadde imidlertid en grusom første halvtime i kveld, og stanget og stanget mot et lag som lå veldig dypt. Men da kampens store spiller, Mohamed Elyounoussi, brassesparket de blå i ledelsen etter en halvtime, så romsdalingene seg aldri tilbake.

Det burde nemlig blitt enda mer enn 5-0 til slutt.

La seg dypt Pyunik, Armenias desidert beste lag, slo ut Folgore fra San Marino i første kvalikrunde etter 2-1 både hjemme og borte og dermed 4-2 sammenlagt.

I kveld skulle de få det langt tøffere.

Armenerne la seg svært dypt i banen helt fra starten av, og gjorde det vanskelig for Molde å spille seg gjennom. Etter fem minutters spill kom Knut Olav Rindarøy til en god innleggsmulighet fra venstre, men innlegget kom for nær keeper og ble plukket ned.

Like etter kontret Pyunik mot et litt sovende Molde-lag, og etter litt og fram tilbake kom Vardges Satumyan til skudd fra 17-18 meter, men det gikk høyt over mål.

Innledningen på kampen viste tegn på kambildet som varte lengre enn Molde likte: Pyunik lå meget dypt og gjorde alt de kunne for å ødelegge for Molde, og satte ordentlig fart framover de gangene sjansen bød seg.

Flere landslagsspillere Romsdalingene styrte alt helt fra starten på hjemmebane, men den første reelle målsjansen lot vente på seg. Supertalentet Sander Svendsen ble nesten headet på blank kasse av en Pyunik-forsvarer (!) halvveis i første omgang, men keeper Anatoli Aivazov rakk fram til ballen før Molde-keeperen.

Det armenske laget, basert i hovedstaden Jerevan, har fem-seks landslagsspillere i førsteelleveren. Armenia er i øyeblikket nummer 89 på FIFA-rankingen, «bare» 22 plasser bak Norge.

Etter halvtimen i kveld var det som om Molde-gutta plutselig forsto at de faktisk spilte fotballkamp. Flere enn gode Harmeet Singh begynte å ta ansvar og tempoet ble skrudd opp flere hakk.

Og mer skulle ikke til. Plutselig slet nemlig Pyunik voldsomt med å holde følge i svingene.

Og når først scoringen kom, så var det en av det særdeles flotte slaget. Knut Olav Rindarøy ble spilt ned langs venstrekanten, og slo strålende inn i boksen.

Foran mål sto Mohamed Elyounoussi med ryggen vendt mot mål. Men istedenfor og forsøke å vende opp, la han seg bakover og brassesparket kula helt ned i keepers korthjørne.

Sjansesløseri Rett før pause rundet Elyounoussi av et strålende Molde-kvarter med å sette inn sitt andre. Vingen tok ned et innlegg dypt inn i boksen, vendte opp på hjørnet av femmeterstreken og trillet ballen forbi en utrustende keeper og i korthjørnet.

Etter hvilen fortsatte Moldeder de slapp, men etterhvert skulle de siste 45 minuttene vise seg å bli en nærmest enestående oppvisning i sjansesløseri.

Vegard Forren headet riktignok et godt frispark fra Martin Linnes i nettet etter bare minuttet, men scoringen ble av en eller annen grunn annullert dommer Pavle Radovanovic.

Molde fortsatte i samme stil, og skapte etterhvert en hel haug med sjanser foran bortelagets mål. Flere av dem gikk til toppscorer Ola Kamara, men den tidligere Godset-spissen hadde lenge ikke dagen - for å si det mildt - og klarte ikke omsette sjanser i mål.

Tor Ole Skullerud valgte å sette inn Mattias Moström for Martin Linnes etter 65 minutters spill. Og like etter kom Tommy Høiland inn for Sander Svendsen.

Da det gjensto ti minutter kom Daniel Berg Hestad inn for Harmeet Singh.

Og så fikk Ola Kamara den oppturen han trengte. Spissen hadde slitt med presisjonen og spesielt mottakene gjennom hele oppgjøret, men da han gikk gå opp upresset i boksen og heade et innlegg fra høyre, gjorde han ingen feil.

Ballen gikk fløy inn i keepers lengste hjørne, til 3-0. Og på overtid gjorde Kamara det like gjerne igjen.

Molde kontret, og spissen kunne trille inn til 4-0 i åpen kasse etter herlig forarbeid av Høiland.

Skulleruds lag var imidlertid ikke ferdige der. Det kom nemlig nok en overtidsscoring, og den satte Moström inn.

Dermed ble 5-0 sluttresultatet foran 5653 tilskuere i Molde.

Returkampen går i den armenske hovedstaden Jerevan om en uke. Der tar Skulleruds Molde seg greit videre til tredje kvalikrunde.