EM-billett på rekordovertid

VÄXJÖ (Dagbladet): Tårene sprutet da Geir Moen, Norges raskeste mann, hadde gratulert Marit Nyberg-Birknes, Norges kvikkeste 100-meter-kvinne, med EM-billetten på overtid. - Dette fortjener hun, sier Geir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Marit Nyberg-Birknes blir den første norske jenta som deltar på 100 meter i et internasjonalt mesterskap på 90-tallet. - Hun er ikke akkurat typen som skjuler følelsene sine, sier Geir om sitt kvinnelige motstykke.

Sjøl ble han EM-uttatt som en av de første fra Norge. I går fikk Marit Nyberg-Birknes EM-tur som Norges tjuende og aller siste utøver - selv om hun ikke har vært under kvalik-kravet på 11,60 i tillatt vind denne sesongen.

- Hun er ung, har vist at hun er i form, og er en løper som vokser på å være med i et mesterskap, sier Geir.

- En voksen avgjørelse av forbundet, sier Marit Nyberg-Birknes, som i år har tre løp under EM-kravet, alle i for mye medvind.

Mørk skuffelse

Tjue minutter tidligere satt Marit og gråt helt alene på tribunen. Men de tårene falt bare av bitterhet og skuffelse. Hun hadde løpt på 11,.64 - fire hundredeler for seint - og hadde ikke ikke mye pent å si om de to gutta i forbundets uttakskomité, idrettssjef Per Øyvind Mørk og generalsekretær Trond Pedersen.

- Jeg føler de har holdt en utøver for narr, sa hun - da.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer