EM-billettene blir halvparten så dyre

Rimelige priser i Polen og Ukraina neste år.

RIMELIG: Dersom Norge kvalifiserer seg til EM-sluttspill, trenger det ikke å koste skjorta å kjøpe billett for å se Brede Hangeland og Drillos i aksjon i sluttspillet.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
RIMELIG: Dersom Norge kvalifiserer seg til EM-sluttspill, trenger det ikke å koste skjorta å kjøpe billett for å se Brede Hangeland og Drillos i aksjon i sluttspillet. Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Billettprisene under fotball-EM i Polen og Ukraina neste år vil være fra 30 euro (235 kroner) til 600 euro (4700 kroner), opplyste UEFA tirsdag.

- Kjøpekraften til innbyggerne i arrangørlandet er tatt med i betraktning ved fastsettelsen av prisene. De billigste billettene blir 50 prosent billigere enn de var i forrige EM-sluttspill i Østerrike og Sveits, heter det i en uttalelse.

Det skal være mulig å kjøpe rimelige billetter til alle 31 kamper i sluttspillet, som arrangeres i tiden 8. juni til 1. juli 2012.

Til finalen blir det mulig å kjøpe billett i kategori 3 for 50 euro (395 kroner), mens de gjeveste billettene til den kampen koster 600 euro.

I gruppespillet skal billettene koste fra 235 til 940 kroner, i kvartfinalene fra 315 til 1185 kroner og i semifinalene fra 355 til 2130 kroner.

Billettene til åpningskampen koster om lag det samme som semifinalebilletter.

Salg av EM-sluttspillbilletter skal skje i tiden 1. til 31. mars i år gjennom UEFAs nettsted.

(NTB)